9 Σεπτέμβριος 2014, 15:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Το παραδέχτηκαν οι Γερμανοί: οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο

  • Το παραδέχτηκαν οι Γερμανοί: οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο

Θεμελιώδης μύθος της Γερμανίας ο «σκληρά εργαζόμενος Γερμανός», σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα.

Πήραν τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας και κατέληξαν στο συμπέρασμα: οι Έλληνες εργάζονται πολύ περισσότερο από ότι οι Γερμανοί. Και δεν το λένε οι Έλληνες αλλά μια γερμανική εφημερίδα η Frankfurter Allgemeine Zeitung που έγραψε και το σχετικό άρθρο. 

Σύμφωνα με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας οι Γερμανοί δουλεύουν συνολικά τον χρόνο 1.658,5 ώρες ενώ οι Έλληνες 1.808 ώρες. Και αυτός ο υπολογισμός είναι χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι υπερωρίες. Ακόμα και με τις έξτρα ώρες όμως και παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί κάνουν τις περισσότερες – συχνά απλήρωτες – υπερωρίες στην Ευρώπη με εξαίρεση τους Βρετανούς, η εικόνα δεν αλλάζει και πολύ.

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι «ο σκληρά εργαζόμενος Γερμανός» αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις μύθους της Γερμανίας, καθώς οι πολίτες αυτής της χώρας, αν και εργάζονται πολύ, έχουν και πολλές ημέρες εορτών και αργιών. Στη Γερμανία και τη Γαλλία αυτές οι ημέρες- μαζί με τις διακοπές- φθάνουν τις 40, ενώ στη Δανία είναι 39 και στο Βέλγιο 29.

Η ίδια έρευνα αναφέρει ότι οι Ούγγροι, οι Πολωνοί και οι Ρουμάνοι εργάζονται επί 1.840 ώρες τον χρόνο, ενώ οι Γάλλοι μόλις 1.566,4 ώρες.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ