9 Σεπτέμβριος 2014, 10:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Oμογενής καθηγήτρια θα μελετήσει τη μετανάστευση των παιδιών Ελλήνων στην Αυστραλία

  • Oμογενής καθηγήτρια θα μελετήσει τη μετανάστευση των παιδιών Ελλήνων στην Αυστραλία

Έλαβε τιμητική διάκριση και υποτροφία για να κάνει πενταετή έρευνα. Πρόκειται για την καθηγήτρια και επικεφαλής του Τμήματος Ιστορικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μελβούρνης, Τζόι Δαμούση.

Η ομογενής καθηγήτρια είναι η πρώτη γυναίκα ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου Μελβούρνης που κερδίζει τη συγκεκριμένη υποτροφία ARC Kathleen Fitzpatrick.

Το θέμα της 5ετούς έρευνας που θα διεξάγει και η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το ARC, μέσω της παραπάνω υποτροφίας, είναι «Η ιστορία των παιδιών που ήρθαν ως πρόσφυγες στην Αυστραλία» και αφετηρία της για την επιλογή του συγκεκριμένου ερευνητικού αντικείμενου αποτελεί παλαιότερη έρευνά της για το παιδομάζωμα την περίοδο του Εμφυλίου στην Ελλάδα.

Όπως δήλωσε στον «Νέο Κόσμο», στην προηγούμενη ερευνά της η Τζόι Δαμούση ασχολήθηκε με τα προσωπικά βιώματα των Ελλήνων, παιδιών και ενηλίκων, που έζησαν την ταραγμένη δεκαετία του '40, τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο, και αργότερα μετανάστευσαν στην Αυστραλία, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτά επηρέασαν και διαμόρφωσαν την ταυτότητά τους ως πολιτών μιας άλλης χώρας.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr