9 Σεπτέμβριος 2014, 10:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις γράφουν στη Μέρκελ κατά των Σκοπίων

  • Μέρκελ: Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες!

Με επιστολή τους προς τη Γερμανίδα καγκελάριο καταγγέλλουν την εχθρική προπαγάνδα της πΓΔΜ κατά της Ελλάδας και τονίζουν ότι τα Σκόπια δεν είναι έτοιμα να ενταχθούν στην ΕΕ.

Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ στις οποίες ζήτησε για «συμβιβασμό από όλες τις πλευρές», οι Παμμακεδονικές Ενώσεις της υφηλίου τονίζουν ότι η χώρα μας έχει προσεγγίσει ουσιαστικά την πΓΔΜ για τουλάχιστον δύο δεκαετίες «και δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω συμβιβασμός εκ μέρους της Ελλάδας».

Υπογραμμίζουν ότι «η πΓΔΜ έχει κατ’ επανάληψη παραβιάσει τις υποχρεώσεις της προς την Ενδιάμεση Συμφωνία περιφρονώντας τις αποφάσεις 817/1993 και 845/1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» και έχει αγνοήσει σειρά αποφάσεων της ΕΕ.

Τα Σκόπια κάνουν εχθρική προπαγάνδα

Στην επιστολή τονίζουν ότι «Η κυβέρνηση των Σκοπίων διατηρεί και επιδιώκει εχθρική προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας και αυτό είναι ενσωματωμένο στα σχολικά εγχειρίδια σε όλα τα επίπεδα του εκπαιδευτικού της συστήματος», και προσθέτουν ότι «η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί την ιστορία, τον πολιτισμό, τα στρατηγικά συμφέροντα και την εθνική ασφάλειά της, όχι μόνο τώρα, αλλά ειδικά σε ένα αβέβαιο μέλλον».

Την επιστολή υπογράφουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά, Ευρώπης, τα Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής, η Συντονιστική Επιτροπή Μακεδονικών Οργανώσεων και οι σύλλογοι που συμμετέχουν στο «Κοινό των Μακεδόνων».

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr