8 Σεπτέμβριος 2014, 20:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

ΝΕΡΙΤ: Ερευνώνται καταγγελίες για παρατυπίες σε διαγωνισμό

  • ΝΕΡΙΤ: Ερευνώνται καταγγελίες για παρατυπίες σε διαγωνισμό

Στο μικροσκόπιο, μεταξύ άλλων, πλαστοί τίτλοι γλωσσομάθειας, φωτογραφικές πριμοδοτήσεις υποψηφίων. 

Καταγγελίες για παρατυπίες στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων ερευνά η ελληνική δικαιοσύνη. 

Ο σχετικός φάκελος βρίσκεται ήδη στο γραφείο της προϊσταμένης της Εισαγγελία Πλημμελειοδικών, Παναγιώτας Φάκου, καθώς επίσης και σχετική ερώτηση που έχει καταθέσει στη Βουλή, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης για τη νομιμότητα και το αδιάβλητο των διαδικασιών του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Το υλικό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται να διαβιβαστεί από την Εισαγγελία στον 4ο Πταισματοδίκη, ο οποίος ήδη διενεργεί έρευνα με εντολή του εισαγγελέα Κ. Μπαξεβάνη σχετικά με καταγγελίες για πλαστούς τίτλους γλωσσομάθειας, που φέρονται να προσκόμισαν διαγωνιζόμενοι δημοσιογράφοι. 

Ο φάκελος, που θα συσχετιστεί με την ήδη διεξαγόμενη έρευνα του πταισματοδίκη, περιλαμβάνει δημοσιεύματα και στοιχεία που φέρεται να καταδεικνύουν σειρά παραβιάσεων όρων της προκήρυξης, φωτογραφικές πριμοδοτήσεις υποψηφίων και αποκλεισμούς άλλων.

Μεταξύ άλλων, ερευνάται και το θέμα της πρόσληψης 59 δημοσιογράφων, 20% από τις προκηρυχθείσες θέσεις με «τυπικά ή ουσιαστικά προσόντα», σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού για τη σύνταξη και παραγωγή ειδήσεων και εκπομπών της κρατικής τηλεόρασης. Κατά τα καταγγελλόμενα η χρήση του 20% έδωσε δυνατότητα συγκεκριμένων επιλογών στην Επιτροπή Αξιολόγησης.

Τέλος, στα στοιχεία που έχει η Εισαγγελία περιλαμβάνονται και καταγγελίες που αφορούν τον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ, στον οποίο καταλογίζεται θητεία σε θέση ευθύνης του σε συγκεκριμένη ΜΚΟ που ερευνάται από την Δικαιοσύνη.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ