8 Σεπτέμβριος 2014, 16:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας για εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και Αμφίπολη

  • Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας ματώνει για τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στο περιθώριο της 79ης ΔΕΘ. 

«Εμείς δεν είμαστε ούτε κατά ούτε υπέρ των πρόωρων εκλογών». Με αυτή την φράση ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ απάντησε σε ένα από τα θέματα των ημερών που δεν είναι άλλο από την προσφυγή στις κάλπες λόγω μη εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας. Ωστόσο ο Δημήτρης Κουτσούμπας έσπευσε να διευκρινίσει ότι το κόμμα του θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει γιατί είναι αντιλαϊκή ωστόσο ο λαός θα πρέπει να είναι εκείνος που θα τη διώξει. 

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που οι πολιτικοί αρχηγοί δίνουν στο περιθώριο της ΔΕΘ, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ δεν παρέλειψε να κάνει ευθεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. «Εξαγγέλλει ψίχουλα», είπε χαρακτηριστικά. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ταξίδι Τσίπρα στο οικονομικό φόρουμ του Κόμο τον κατηγόρησε ότι δίνει διαπιστευτήρια προς την Ευρωπαϊκή Ένωση,  προς τους ομίλους και προς συγκεκριμένα συμφέροντα. «Αποστροφή δημιουργεί και προς τον λαό μας αυτή η τοποθέτηση, ότι μακάρι να πήγαινε και ο πρωθυπουργός και ο κ. Βενιζέλος και να τους τα έλεγε έξω από τα δόντια, όπως τους τα είπε ο κ. Τσίπρας. Ε, δεν ντρεπόμαστε!», κατέληξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σχετικά με τη Χρυσή Αυγή θεωρεί ότι επιβεβαιώνεται το ΚΚΕ που μιλούσε για ένα «γέννημα-θρέμμα του συστήματος». Αναφορικά με τους χρυσαυγίτες έκανε λόγο για έναν «κάλπικο και αλητήριο τσαμπουκά» και κάλεσε τον κόσμο να υψώσει ένα γερό τείχος απέναντι στις φασιστικές, ναζιστικές μορφές όπως είναι το  μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. 

Από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων δεν έλειψαν και οι ανασκαφές στην Αμφίπολη. «Τον περασμένο Μάρτιο επισκέφθηκα τον χώρο τον ανασκαφών χωρίς να το διατυμπανίσω», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και κάλεσε το κράτος και το υπουργείο Πολιτισμού να δώσουν γενναία χρηματοδότηση. «Το ΚΚΕ κράτησε χαμηλούς τόνους, να πράξει το ίδιο και η πολιτική ηγεσία», κατέληξε. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)