9 Σεπτέμβριος 2014, 07:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:30

Ο καιρός σήμερα Τρίτη - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

  • Χαλάει και πάλι ο καιρός - Αναλυτικά η σημερινή πρόγνωση

Άστατο καιρό περιμένουμε και σήμερα, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα τις θερμές ώρες της ημέρας, ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ειδικότερα:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες ενδέχεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και να εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 20°C και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας, τις απογευματινές ώρες της ημέρας στα ορεινά, περιμένουμε για αύριο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29°C και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Στην κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με αισθητή βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως μετά το μεσημέρι όπου θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 °C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5  βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί εντάσεως  2 με 4 μποφόρ.

Σε νησιά του Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα παρουσιάσει λίγες νεφώσεις όπου στις βορειότερες περιοχές υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 °C και στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί τοπικά έως 5. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31°C, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 30°C.

Νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα έχουν και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με θερμοκρασία που δεν θα ξεπεράσει τους 30°C. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ως 5 μποφόρ.