8 Σεπτέμβριος 2014, 07:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Φθινοπωρινή και η σημερινή μέρα με βροχές

  • Φθινοπωρινή και η σημερινή μέρα με βροχές

Βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από το μεσημέρι και προς το απόγευμα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα:

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Από βόρειες διευθύνσεις οι άνεμοι, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ίσως σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.  Στην Θράκη  θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι σε Μακεδονία και Θράκη θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29  βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά του Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα παρουσιάσει λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο , εκτός από την ανατολική Πελοπόννησο όπου θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά, στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να είναι από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια όπου είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr