7 Σεπτέμβριος 2014, 14:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Βενιζέλος στη ΔΕΘ: «Θέλω εκλογές στο τέλος της 4ετίας, δεν ξέρω εάν θα το πετύχουμε» (βίντεο)

  • Βενιζέλος στη ΔΕΘ: «Θέλω εκλογές στο τέλος της 4ετίας, δεν ξέρω εάν θα το πετύχουμε» (βίντεο)

«Άγουρο ΠΑΣΟΚ του ΄70» ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Αρνούμενος να μιλήσει για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και όσα έγιναν στην εκδήλωση του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου» για τα 40 χρόνια του κόμματος της συγκυβέρνησης, στις 3 Σεπτεμβρίου, «γιατί ο κόσμος θέλει να μάθει για εκείνα που τον ενδιαφέρουν» εμφανίστηκε στην 79η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παρουσίασε τους πέντε άξονες για την εθνική στρατηγική- απαλλαγή από τα Μνημόνια, θεσμική και πολιτική σταθερότητα,  συσπείρωση των δημιουργικών δυνάμεων, στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και επάνοδος της Ελλάδας σε ουσιαστική αυτοδυναμία για να μην είναι παρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση- και υπογράμμισε ότι οι εξαγγελίες που έκανε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχαν από κοινού συμφωνηθεί. 

Επανέλαβε ότι θα γίνει αισθητή η μείωση της έκτακτης εισφοράς και η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα, ανοίκιαστα διαμερίσματα. Άφησε πάντως και μια αιχμή: «Προφανώς καταλάβατε όλοι τι ήταν ο ΕΕΤΗΔΕ και πολλοί τον νοσταλγούν τον ΕΕΤΗΔΕ». 

Παράλληλα εξέφρασε την αγωνία του «να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού και γυρίσει η χώρα στο μηδέν».

Παρά το ότι απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξη Τύπου, εξέφρασε την επιθυμία του οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της 4ετίας και να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αν και υπάρχει η πιθανότητα να μην επιτευχθούν οι συγκεκριμένοι στόχοι. Και έσπευσε να χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ «άγουρο ΠΑΣΟΚ, της δεκαετίας του ΄70». Ειδικά για το ΠΟΤΑΜΙ είπε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει την ταυτότητά του.

Νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσο Τζήκα, και ενημερώθηκε για τη φυσιογνωμία της 79ης ΔΕΘ και τα θετικά αποτελέσματα της πορείας μετά την ενοποίηση των δύο εταιρειών, καθώς και για τους στόχους, μεταξύ των οποίων είναι και η διεθνοποίηση.

Τον Βενιζέλο συνόδευαν οι υπουργοί Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης και οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου και Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

Συλλήψεις αλλά και ειρηνικές διαδηλώσεις στο περιθώριο της ΔΕΘ

Στο μεταξύ, χθες, την ώρα που γίνονταν τα εγκαίνια της 79ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, η αστυνομία έκανε 43 προσαγωγές και προχωρούσε σε τρεις συλλήψεις. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες «για τα κατά περίσταση αδικήματα της παράβασης των  Νόμων περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών». 

Ωστόσο οι πορείες και οι συγκεντρώσεις που ακολούθησαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης διεξήχθησαν ομαλά.Το pontos-news.gr ήταν εκεί και κατέγραψε τη διαδήλωση που ξεπέρασε τις προσδοκίες και των πλέον αισιόδοξων, ξεκίνησε από το άγαλμα του Ελεύθεριου Βενιζέλου, διέσχισε την Εγνατία, κατέβηκε προς την παραλία από τη λεωφόρο Βενιζέλου και διέσχισε όλη την παραλιακή. Οι διαδηλωτές άρχισαν να διαλύονται μετά τον Λευκό Πύργο. 

Δείτε τι κατέγραψε το γραφείο Θεσσαλονίκης του pontos-news.gr: 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr