6 Σεπτέμβριος 2014, 19:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Αμφίπολη: Βρέθηκαν περίτεχνες πέτρες και μάρμαρα;

  • Αμφίπολη: Βρέθηκαν περίτεχνες πέτρες και μάρμαρα;

Μετά τον… χρησμό Σαμαρά από τη ΔΕΘ όλοι περιμένουν με αγωνία τις σχεδόν καθιερωμένες κυριακάτικες ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού. 

«Η Αμφίπολη είναι κάτι μεγάλο». Με αυτή τη φράση ο πρωθυπουργός έριξε νερό στον μύλο των… χρησμών και από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 

Παρά το γεγονός ότι ο Σύλλογος Αρχαιολόγων αλλά και η κόρη του αείμνηστου ανασκαφέα της Αμφίπολης Δημήτρη Λαζαρίδη, κατηγορούν την κυβέρνηση και ειδικά την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού για επικοινωνιακές φιέστες και εκμετάλλευση του μνημείου, οι κυβερνητικοί παράγοντες που βρέθηκαν στη ΔΕΘ άφηναν να εννοηθεί ότι επίκεινται μεγάλες ανακοινώσεις. 

Όλα δείχνουν ότι αύριο, όπως το έχει καθιερώσει τις τελευταίες εβδομάδες, το υπουργείο Πολιτισμού θα δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το εσωτερικό του μακεδονικού τάφου αλλά και λεπτομέρειες για τα ευρήματα. Η επικεφαλής αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά της ωστόσο σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ η ομάδα της μετά την αφαίρεση χωμάτων από το μνημείο φέρεται να βρέθηκε μπροστά σε σφυρηλατημένες, περίτεχνα κομμένες πέτρες και μάρμαρα.  

Και αστυνομικοί και φως!

Και σήμερα στο λόφο Καστά έφτασαν αρκετοί που ήθελαν να δουν, έστω και από μακριά τμήμα του περιβόλου του Τύμβου . Άλλωστε σήμερα ήταν και η πρώτη οργανωμένη εκδρομή τουριστικού γραφείου της Θεσσαλονίκης προς την Αμφίπολη. 

Και όσο το ενδιαφέρον αυξάνεται κατακόρυφα τόσο αυξάνονται και οι αστυνομικές βάρδιες στο στην περιοχή. Και όχι μόνο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αμφίπολης Κώστα Μελίτο από τη Δευτέρα ο χώρος θα φωταγωγηθεί με γεννήτρια που θα διαθέσει ο δήμος «προκειμένου ο αρχαιολογικός χώρος να προστατευτεί από τα βλέμματα, όχι μόνο των περιέργων, και κατά τις βραδινές ώρες».

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr