6 Σεπτέμβριος 2014, 17:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

79η ΔΕΘ: Τα εγκαίνια σε 10 φωτογραφίες

  • 79η ΔΕΘ: Τα εγκαίνια σε 10 φωτογραφίες

Από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά έως τους αποκλεισμένους δρόμους δείτε το γεγονός της Θεσσαλονίκης καρέ-καρέ.

Σε μια πόλη που θυμίζει φρούριο με αποκλεισμένους δρόμους και ισχυρή αστυνομική παρουσία ο πρωθυπουργός εγκαινίασε την 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο. 

Παρόντες στα εγκαίνια, αλλά και στην ομιλία Σαμαρά που ακολούθησε, ήταν μεταξύ άλλων ο Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και φυσικά ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσος Τζήκας.

 

Η παρουσία του Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη και στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά είχε ανακοινωθεί στα μέσα της εβδομάδας «προδίδοντας» το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο έως την τελευταία στιγμή απέφευγε να βάλει στο επίσημο πρόγραμμα την ομιλία Σαμαρά.

Τελικά η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο. Από το βήμα της ΔΕΘ ο Αντώνης Σαμαράς εξήγγειλε – μεταξύ άλλων – μείωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%.

 

Αν και ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για την Αθήνα πριν από τον μεγάλο όγκο των διαδηλώσεων που είναι προγραμματισμένες για τις 6 το απόγευμα, εντούτοις την ώρα της ομιλίας του εκπαιδευτικοί και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων προσπάθησαν να φτάσουν έως το συνεδριακό κέντρο.

Δυνάμεις της αστυνομίας, που είχαν παραταχθεί στο ύψος της πλατείας του Λευκού Πύργου, τους εμπόδισαν, τοποθετώντας κάθετα στο δρόμο κλούβες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί προς στιγμήν μικροένταση.

Εκτός από τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια των συνδικάτων με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο δυτικό τμήμα του κέντρου της πόλης, «για λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης».

Αμέσως μετά την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε επίσκεψη σε περίπτερα της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Πρώτη του στάση στο περίπτερο 14 και το σταντ των νέου τύπου ΚΕΠ. Μάλιστα ο πρωθυπουργός έδωσε το διαβατήριο του στην υπάλληλο και εκείνη του εκτύπωσε το πιστοποιητικό που της ζήτησε.

 
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και την έκθεση του CERN στο περίπτερο 14 όπου μίλησε με Έλληνες διακεκριμένους επιστήμονες που εργάζονται στο ευρωπαϊκό πείραμα. 
 


Από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το στρατόπεδο Παύλου Μελά παραχωρείται στον ομώνυμο δήμο. Μια επίσκεψη σε αυτό, ήταν ανάμεσα στο πρόγραμμά του.

 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr (φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)