6 Σεπτέμβριος 2014, 13:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

ΔΕΘ: Μείωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% εξήγγειλε ο Σαμαράς

  • ΔΕΘ: Μείωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% εξήγγειλε ο Σαμαράς

Στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ξενοίκιαστα διαμερίσματα.

Μακρά πολιτική ομιλία για την κατάσταση της Ελλάδας σήμερα, «έτοιμη να απογειωθεί» την αποκάλεσε, εκφώνησε στη Θεσσαλονίκη ο Αντώνης Σαμαράς εξακοντίζοντας βολές κατά όλων εκείνων «που θέλουν να την κρατήσουν πίσω».

Στα πρακτικά ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μείωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης κατά 30% καθώς, ο φόρος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και προκάλεσε μεγάλη οικολογική επιβάρυνση, όπως είπε.

Επίσης, εξήγγειλε εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ξενοίκιαστα διαμερίσματα, για τον οποίο είπε ότι σε λίγα χρόνια θα γίνει ανταποδοτικός φόρος, το βασικό έσοδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για τον ΕΝΦΙΑ, ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη, σοβαρότερα λάθη με τις αξίες γης σε περιοχές εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού. Ωστόσο, τόνισε ότι τα λάθη διορθώνονται, συμπληρώνοντας ότι ο κόσμος δεν τα πλήρωσε και δεν υπήρχε περίπτωση να τα πληρώσει. Δεσμεύτηκε πάντως ότι αυτοί που ευθύνονται για τα λάθη θα δώσουν λόγο.

Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, εξάλλου, ο Α. Σαμαράς προανήγγειλε περισσότερες δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και «αισθητή μείωση» της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Οι «μετρήσεις» και οι σχετικές ανακοινώσεις θα πρέπει να γίνουν μετά την κατάρτιση του προϋπολογισμού.


Στην ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο της οποία προηγήθηκαν τα εγκαίνια παρουσία και του Μητροπολίτη Άνθιμου, παραβρέθηκε σχεδόν σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο, φορείς και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Το Βήμα και Η Καθημερινή.