6 Σεπτέμβριος 2014, 08:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Έρχεται βροχερό Σαββατοκύριακο - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

  • Έρχεται βροχερό Σαββατοκύριακο - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Το σκηνικό του καιρού δεν αλλάζει ούτε σήμερα, Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014. Άστατος θα παραμείνει ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα με βροχές κατά τόπους ισχυρές,  σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Πιο αναλυτικά:

Για την Αθήνα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας τις απογευματινές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29°C και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ το θερμόμετρο δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 27 °C. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί εντάσεως  2 με 4 μποφόρ.

Νεφώσεις, θα σημειωθούν και στη Μακεδονία και τη Θράκη, κατά τόπους αυξημένες και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς κατά τόπους  να είναι ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27°C ενώ στην δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Στην ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως της θερμές ώρες της ημέρας με πιθανότητα εκδήλωσης βροχών και  μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά. Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια ο καιρός θα παραμείνει άστατος με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 30 °C, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί  3 με 4 και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο θα επικρατούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 28 °C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις και πιθανότητα εκδήλωσης βροχής με ανέμους δυτικούς βορειοδυτικούς  εντάσεως μέχρι 5 μποφόρ και τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 30 °C.

Άστατο καιρό θα έχουν και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου στα βόρεια θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με θερμοκρασία που δεν θα ξεπεράσει τους 21°C. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ως 4 μποφόρ.

Κυριακή 07-09-2014

Καιρός: στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά - Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές και σταδιακή εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.