6 Σεπτέμβριος 2014, 09:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

79η ΔΕΘ: Αντώνης Σαμαράς και συλλαλητήρια στο σημερινό μενού

  • 79η ΔΕΘ: Αντώνης Σαμαράς και συλλαλητήρια στο σημερινό μενού

Εγκαινιάζεται επίσημα η Έκθεση, επί ποδός τα συνδικάτα. 

Στις 10:30 το πρωί, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει γίνει γνωστό, θα εγκαινιάσει ο Αντώνης Σαμαράς την ετήσια Έκθεση Θεσσαλονίκης, την 79η κατά σειρά. Ασαφές παραμένει εάν ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε κλειστό ή σε ευρύ ακροατήριο, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες παρών στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο «Βελλίδειο» θα είναι και ο Κώστας Καραμανλής. 

Ο Αντώνης Σαμαράς, που θα αναχωρήσει αυθημερόν για την Αθήνα, μετά την εκδήλωση θα επισκεφθεί τα περίπτερα της Έκθεσης και ακολούθως θα πάει στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών φορέων παρουσία και του υπουργού Γιώργου Ορφανού.


Μαζί με τον πρωθυπουργό στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» σκοπεύουν να φτάσουν και οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα. Στις 10:30 η συγκέντρωσή τους στην πλατεία Αγίας Σοφίας. 

Ο μεγάλος όγκος των διαδηλώσεων όμως θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης και ένα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής βουλευτές θα συγκεντρωθούν στο Άγαλμα Βενιζέλου. 

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους παρουσία και του Δημήτρη Κουτσούμπα. Σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καλούν σε συγκέντρωση στην Καμάρα, ενώ οι επιτροπές αγώνα κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική δίνουν ραντεβού στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr (φωτογραφίες: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ)