6 Σεπτέμβριος 2014, 09:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

To ΠΑ.Σ.ΠΕ. στο πλευρό των άμαχων πληθυσμών στα ουκρανορωσικά σύνορα

  • To ΠΑ.Σ.ΠΕ. στο πλευρό των άμαχων πληθυσμών στα ουκρανορωσικά σύνορα

Στους άμαχους πληθυσμούς που βιώνουν καθημερινά το σκληρό πρόσωπο του εμφυλίου πολέμου στέκεται αρωγός το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού (ΠΑ.Σ.ΠΕ) και την ερχόμενη Δευτέρα αποστέλλει ανθρωπιστική βοήθεια στους ανθρώπους που υποφέρουν.

Ανάμεσά τους είναι και πολλοί συμπατριώτες μας, δοκιμαζόμενοι και αυτοί από την πολεμική βία. Η βοήθεια απευθύνεται ιδιαίτερα προς τους πρόσφυγες, τα μικρά παιδιά, τους συνταξιούχους και τους αναπήρους και περιλαμβάνει, τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό, συνολικού βάρους τετρακοσίων κιλών. Το υλικό μεταφέρεται από το λεωφορείο με αριθμό κυκλοφορίας, ΑΒ 12532 με οδηγό τον Efim Sasaridis, που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Νοβοροσίσκ – Σότσι.

Το φορτηγό θα αναχωρήσει τη Δευτέρα από την Αθήνα και θα παραδώσει τα είδη αυτά βασικής ανάγκης στο Κέντρο Ανθρωπιστικής Βοήθειας του Ντονμπάς στην πόλη Σότσι.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑ.Σ.ΠΕ παρακαλεί τις κατά τόπους τελωνειακές αρχές, μετά τους όποιους ενδεδειγμένους ελέγχους, να διευκολύνουν την προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας.