5 Σεπτέμβριος 2014, 07:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Άστατος ο καιρός και σήμερα – Πού και πότε θα βρέξει

  • Έρχονται ξανά βροχές και καταιγίδες - Αναλυτική πρόγνωση

Άστατο καιρό, κατά περιόδους νεφελώδη, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά περιμένουμε σήμερα, Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Για την Αθήνα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29°C και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα παραμείνει άστατος με λίγες νεφώσεις οι οποίες προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26°C ενώ οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Μακεδονία και τη Θράκη με νεφώσεις παροδικά αυξημένες που πιθανότατα θα οδηγήσουν σε πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο θα επικρατούν νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29°C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στην ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες προς το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31°C και στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί, τοπικά 5 μποφόρ.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατούν λίγες νεφώσεις με πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 31°C.

Άστατο καιρό θα έχουν και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με θερμοκρασία που δεν θα ξεπεράσει τους 27°C. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως ως 4 μποφόρ.