4 Σεπτέμβριος 2014, 13:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Διευκρινίσεις Κεγκέρογλου για το ενιαίο Ταμείο και τις συντάξεις

  • Ασφαλιστικό: Στις 8 Ιανουαρίου το πρώτο κρίσιμο ραντεβού

«Στόχος είναι η λειτουργική και οργανωτική ενοποίηση των συστημάτων, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει μία σύνταξη και μάλιστα του ίδιου ύψους», δήλωσε κάνοντας λόγο για «απλουστεύσεις και ερμηνείες κατά το δοκούν».

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που φέρουν την κυβέρνηση να σχεδιάζει τη δημιουργία ενός Ενιαίου Εθνικού Ασφαλιστικού Ταμείου, όπου θα ενταχθούν σχεδόν όλα τα ταμεία, και ενός ενιαίου κέντρου παροχής συντάξεων από το οποίο θα δίδονται όλες οι συντάξεις, τονίζει: «Έχει ανατεθεί μία μελέτη, η οποία καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες μέχρι αυτή την ώρα παραμένουν σενάρια και προτάσεις. Η λειτουργική και οργανωτική ενοποίηση των συστημάτων είναι στόχος μας, βεβαίως. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει, για παράδειγμα, ότι το ενιαίο κέντρο παροχής συντάξεων θα δίνει και μία σύνταξη.»

Δίνοντας περαιτέρω εξηγήσεις, ο υφυπουργός δήλωσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει ισοπέδωση και κατάργηση των διαφορετικών ασφαλιστικών ιστορικών τού κάθε ασφαλισμένου και μάλιστα διαφορετικών ταμείων. Άρα, επιβεβαιώνουμε το κομμάτι, που αφορά την πρόθεση για λειτουργική και οργανωτική ενοποίηση».

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr