4 Σεπτέμβριος 2014, 07:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν και σήμερα βροχές και καταιγίδες

  • Αγριεύει κι άλλο ο καιρός - Ποιες περιοχές θα πληγούν από την κακοκαιρία

Τι καιρό θα κάνει σήμερα Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

Μετά τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο ο καιρός αρχίζει σταδιακά και βελτιώνεται, παραμένει όμως άστατος σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα περιορίζονται στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά της Ελλάδας με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημεριανές  ώρες τις ημέρας.

Ειδικότερα:

Στην Αττική ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα υπάρξουν όμως μεγάλα διαστήματα βελτίωσης με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται  από 21 έως 31°C και οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3-4 μποφόρ.

Άστατος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 24°C, με μεταβλητούς ανέμους που θα αγγίζουν τα 3-4 μποφόρ.

Στη δυτική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές  και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης ο καιρός θα παραμείνει άστατος με μεγάλη πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27°C, ενώ στη δυτική Μακεδονία 2-4 βαθμούς χαμηλότερη. Mμεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά-βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών και σποραδικών καταιγίδων από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 17 έως 27°C ενώ στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο το σκηνικό του καιρού δεν αλλάζει, αφού και εδώ ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Θα υπάρξουν διαστήματα βελτίωσης κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30°C, με μεταβλητούς ανέμους 3-4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε στις Κυκλάδες και την Κρήτη με θερμοκρασία από 22 έως 31°C και ανέμους να δυτικούς-βορειοδυτικούς 3-4 μποφόρ.

Στα νησιά ανατολικού Aιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31°C και στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3-5 μποφόρ, βόρειοι-βορειοδυτικοί.