3 Σεπτέμβριος 2014, 14:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Η Αμφίπολη και η Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO

  • Η Αμφίπολη και η Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO

Δρομολογούνται οι διαδικασίες ενώ ταξιδιωτικά πρακτορεία από τη βόρεια Ελλάδα άρχισαν να διοργανώνουν εκδρομές προς τον Τύμβο.

Το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να εντάξει την αρχαιολογική περιοχή της Αμφίπολης στο δίκτυο της UNESCO για την Παγκόσμια Κληρονομιά επιβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης. 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρίνισε ότι οι τελευταίες αρχαιολογικές αποκαλύψεις στον λόφο Καστά μπορούν να βάλουν τις Σέρρες στα παγκόσμια μνημεία της ανθρωπότητας. «Αφού γίνουν συντονισμένα όλες οι ενέργειες», πρόσθεσε. Ήδη η υπεύθυνη της UNESCO στην περιοχή Κατερίνα Εμμανουηλίδου έχει δώσει εντολή σε επιτροπή επιστημόνων να ετοιμάσει τον φάκελο της σχετικής πρότασης που θα υποβληθεί και όπου θα περιλαμβάνονται αναλυτικά όλα τα στοιχεία σχετικά με την Αμφίπολη. 

Εκδρομικό αξιοθέατο ο Τύμβος

Η αρχαία Αμφίπολη εκτός από τους αρχαιολόγους έχει εξάψει και το επιχειρηματικό δαιμόνιο! Ταξιδιωτικά πρακτορεία από τη Θεσσαλονίκη έχουν εντάξει ήδη τον λόφο Καστά στο πρόγραμμα των ημερήσιων εκδρομών που διοργανώνουν και οι βορειοελλαδίτες σπεύδουν να κλείσουν μια θέση. 

Η αρχή θα γίνει το Σάββατο οπότε και ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία της πόλης βάζει λεωφορείο για την Αμφίπολη. Στο πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνεται ξενάγηση στο αρχαιολογικό μουσείο ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα επίσκεψης στην ανασκαφή, μέχρι το σημείο βέβαια που επιτρέπει η αρχαιολογική υπηρεσία. 

Και το κόστος; 15 ευρώ και εκτός από την Αμφίπολη η εκδρομή περιλαμβάνει επισκέψεις στην Καβάλα και στους Φιλίππους.

* Κεντρική φωτογραφία: ο Τύμβος της Αμφίπολης

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, thestival.gr