3 Σεπτέμβριος 2014, 08:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία - Ποιες περιοχές έπληξε (βίντεο)

  • Τα προβλήματα από την κακοκαιρία - Ποιες περιοχές έπληξε (βίντεο)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Βόρεια Ελλάδα και Ήπειρο - Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει το έντονο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που από χθες πλήττει τη χώρα. Στη Βόρεια Ελλάδα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων πλημμύρισαν δρόμοι, υπόγεια σπίτια και καταστήματα ενώ υπήρξαν και ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες.

Φωτο από το Xanthipress.gr

Οι βροχοπτώσεις είναι εντονότερες στην Καστοριά, στην Κοζάνη και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, στην Ημαθία αλλά και στον κάμπο Γιαννιτσών, όπου στην Κρύα Βρύση και σε άλλους οικισμούς με χαμηλό υψόμετρο πλημμύρισαν δρόμοι, αποθήκες, κ.α. αγροτικές – κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αλλά και καλλιέργειες με δημητριακά, βαμβάκια, αμπέλια, κ.α.

Σε ορεινά χωριά της Πίνδου, στο νομό Γρεβενών, η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγω της ομίχλης με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε αρκετές κλήσεις για άντληση υδάτων, κυρίως στην περιοχή του εμπορικού κέντρου, ενώ από την χθεσινή καταιγίδα έπεσε και ένα δέντρο στην οδό Βαλτετσίου, στην Κάτω Τούμπα, χωρίς να προκληθούν ζημίες σε σταθμευμένα οχήματα.

«Χαλασμός Κυρίου» στην Ήπειρο

Ισχυρές καταιγίδες σημειώνονται από χθες σε πολλές περιοχές της Ηπείρου.
Στα Ιωάννινα η βροχή που έπεσε σε μια ημέρα ήταν δύο μηνών.
«Ποτάμια» έγιναν οι δρόμοι στην Καστοριά.
Δείτε το βίντεο από diktyo kastoriatvΗ κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά σ΄ ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να κινούνται με προσοχή, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr