3 Σεπτέμβριος 2014, 07:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη - Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

  • Ο καιρός σήμερα Τετάρτη - Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Άστατο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, περιμένουμε για σήμερα Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, ενώ αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Πιο αναλυτικά:

Ο καιρός στην Αττική θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες όπου τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της ημέρας τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι ισχυρά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου, με νότιους-νοτιοδυτικούς ανέμους που θα αγγίζουν τα 3 με 4 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3-4.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπου ισχυρές και αισθητή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ.

Στη δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσχαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως της απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές  της Μακεδονίας και της Θράκης νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους αρκετά ισχυρές με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου με ανέμους 3-4 μποφόρ.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Παροδικές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν για λίγο ισχυρές στις βορειότερες περιοχές με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Και στα νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο θα επικρατεί παρόμοιο σκηνικό καιρού με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου ενώ στα 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα της Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε άστατο καιρό με θερμοκρασία από 22 έως 28 βαθμούς.