2 Σεπτέμβριος 2014, 17:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Συνάντηση Σαμαρά – φορέων Βόρειας Ελλάδας. Τι ζήτησαν από τον πρωθυπουργό

  • Συνάντηση Σαμαρά – φορέων Βόρειας Ελλάδας. Τι ζήτησαν από τον πρωθυπουργό

Ενόψει της ΔΕΘ είχαν το μεσημέρι συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός τους παρουσίασε τον οδικό χάρτη και τα χρονοδιαγράμματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν για τη χρηματοδότηση της χώρας.

Στη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς – που έγινε παρουσία υπουργών – ο  πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας στις επιχειρήσεις και τόνισε πως πηγαίνει στη ΔΕΘ σε μια ξεχωριστή στιγμή, σε μια κρίσιμη καμπή για τη χώρα, την ελληνική οικονομία και βεβαίως τη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

«Είναι μια κρίσιμη καμπή στην πορεία για τη σταθεροποίηση της κατάστασης και την έναρξη της διαδικασίας για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη», είπε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως «φέτος η Έκθεση συμπίπτει με μια περίοδο όπου για τη χώρα ζυγίζονται πολλά πράγματα».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, οι Μ. Βαρβιτσιώτης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γ. Ορφανός και Δημ. Σταμάτης,  με την υπουργό Τουρισμού να δηλώνει αμέσως μετά τη συνάντηση πως η φετινή ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό.

Τι ζήτησαν οι βορειοελλαδίτες

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της βόρειας Ελλάδας ζήτησαν άμεση μείωση της φορολογίας και του κόστους δανεισμού, καθώς και υποστήριξη επειγόντως της παραγωγής ελληνικών προϊόντων και των εξαγωγών, με την ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων από την κυβέρνηση ακόμη και εντός του Σεπτεμβρίου.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει το Σάββατο το πρωί στις 10.30 στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στο πλαίσιο των εγκαινίων της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Αμέσως μετά την ομιλία του θα επισκεφθεί περίπτερα της ΔΕΘ και στη συνέχεια θα μεταβεί στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους φορέων.

* Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, παρουσία υπουργών, με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr