2 Σεπτέμβριος 2014, 14:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Έλεγχος ταυτότητας για την είσοδο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

  • Έλεγχος ταυτότητας για την είσοδο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Νέος πρύτανης και νέοι κανονισμοί ισχύουν πλέον στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μόνο με την ταυτότητά τους θα μπορούν να μπαίνουν οι φοιτητές, και όχι μόνον αυτοί, σε κάποιους χώρους του Πανεπιστημίου Αθηνών από εδώ και στο εξής, μετά από απόφαση του νέου πρύτανη, καθηγητή της Νομικής, Θεόδωρου Φορτσάκη.

Όπως δήλωσε ο νέος πρύτανης στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, στόχος του είναι η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου και για αυτό προετοιμάζει σύστημα ελέγχου εισόδου σε όσες σχολές και κτίρια του ιδρύματος δημιουργείται συχνά πρόβλημα.

«Αυτό θα οργανωθεί και θα γίνει προσεχτικά σε βάθος χρόνου, ιδίως εκεί όπου συχνά δημιουργούνται πολλά προβλήματα. Στόχος δεν είναι οι φοιτητές, ακόμη και οι πιο ακραίοι, αλλά τα ναρκωτικά, το λαθρεμπόριο, οι καταστροφές, οι κλοπές και οι ληστείες που συμβαίνουν ακόμη και μέσα στην Πανεπιστημιούπολη», διευκρίνισε ο κ. Φορτσάκης. 

«Όλα θα γίνουν με μέτρο και ανάλογα με τις περιστάσεις. Σε όλα τα πανεπιστήμια του εξωτερικού εξάλλου υπάρχει έλεγχος εισόδου, αλλά δεν ζητάνε ταυτότητα από κάθε άνθρωπο που μπαίνει για να κάνει τη δουλειά του. Γίνεται επιλεκτικά, αν υπάρχει λόγος. Αν δηλαδή ένας φοιτητής αρνείται να επιδείξει ταυτότητα δεν θα φωνάξω προφανώς την αστυνομία. Αν όμως πάει μια ομάδα να κάνει επεισόδια και να τα σπάσει όλα αναγκαστικά θα την καλέσω. Πρέπει να προστατευθεί επιτέλους το πανεπιστήμιο» πρόσθεσε ο πρύτανης.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΤΑ ΝΕΑ