2 Σεπτέμβριος 2014, 10:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

  • Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Η κακοκαιρία ξεκίνησε από χθες το βράδυ και σύμφωνα με την ΕΜΥ θα κρατήσει για τις επόμενες τρεις ημέρες.

Στην Αττική αρχικά θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η κακοκαιρία θα πλήξει περισσότερο τη Δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα πέσουν μεγάλες ποσότητες νερού και οι καταιγίδες μπορεί να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία αναμένεται πτώση, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού σήμερα θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Ηπειρο, Στερεά Ελλάδα αλλά και στην Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και βαθμιαία την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ενώ στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νοτιάς χώρας τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Αύριο Τετάρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.

Από την Πέμπτη αναμένεται βελτίωση του καιρού και ειδικά την Παρασκευή θα σταματήσουν οι βροχές σε όλη τη χώρα.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr