2 Σεπτέμβριος 2014, 11:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Χαμός χθες στο ΠΑΣΟΚ – Γηπεδική ατμόσφαιρα (βίντεο)

  • Χαμός χθες στο ΠΑΣΟΚ – Γηπεδική ατμόσφαιρα (βίντεο)

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, διχασμένο και μάλλον όχι τόσο... δυνατό. Το αλαλάζον μέρος του πλήθους που μετέτρεψε μια πολιτική εκδήλωση σε αρένα, αυτό δείχνει. Πρωταγωνιστές του δράματος ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρώην πρόεδρος Ανδρέας Παπανδρέου. Παρών και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Δύσκολα τα 40 χρόνια. Πιο δύσκολα ίσως να μη γίνεται. Τι άλλο να πει κανείς για την εικόνα ενός κόμματος που κυβέρνησε την Ελλάδα επί δεκαετίες, μια Ελλάδα που γονατίζει τα τελευταία χρόνια από τη λιτότητα και την ύφεση... Αυτή είναι η εικόνα που αποκομίζουν οι πολιτικοί συντάκτες που πήγαν στο Ζάππειο για τα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος Παπανδρέου «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» αλλά παρακολούθησαν ένα ματς. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρειάστηκε πολλές φορές να διακόψει την ομιλία του, γιατί την κάλυπταν φωνές και συνθήματα εκατοντάδων οπαδών του Γιώργου Παπανδρέου. Τι κι αν μιλούσε ο Βενιζέλος; «Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά», «Γιώργο θυμήσου μια ζωή μαζί σου» «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με το Γιώργο αρχηγό» και άλλα τέτοια, τα οποία συνόδευσαν και την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού.

«Άκουσα το σύνθημα “γερά, να πέσει η Δεξιά”» είπε σε κάποια στιγμή ο Βενιζέλος. «Θα μιλήσουμε την Τετάρτη για το πότε και πώς φτάσαμε στη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη. Θα μιλήσουμε γι’ αυτά», είπε.

Μέρος των... ζωηρών παρισταμένων αποθέωσε τον Γ. Παπανδρέου κατά τη δική του ομιλία («Γιώργο μαζί σου για την αλλαγή», «Πες τα Γιώργο, τα συμφέροντα σε φάγανε») «στολίζοντας» μάλιστα τον Ε. Βενιζέλο με το χαρακτηρισμό του «προδότη». Κάτι που δεν αποδοκίμασε ο πρώην πρωθυπουργός, αν και δεσμευόταν στην ομιλία του για «απαλλαγή από τις νοοτροπίες του παρελθόντος».


Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου μιλούν σήμερα για προβοκάτσια και χουλιγκανισμούς 50-100 ανεγκέφαλων ατόμων κάνοντας λόγο για «άθλια συμπεριφορά και εικόνες Μάο-Μάο».

Ο Γ. Παπανδρέου έτυχε θερμής υποδοχής από τον κόσμο, όπως άλλωστε και ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Χθες αφορμή ήταν η έκθεση για τον Ανδρέα Παπανδρέου και αύριο το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει τα 40 του χρόνια. Στο σκηνικό θα μπει και ο Κώστας Σημίτης, που απουσίασε από την εκδήλωση του ιδρυτή του. Δεν θα είναι παρών ο Γιώργος Παπανδρέου, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr