2 Σεπτέμβριος 2014, 09:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

ΕΝΦΙΑ: Νέες αλλαγές - Την Πέμπτη στη Βουλή

  • ΕΝΦΙΑ: Νέες αλλαγές - Την Πέμπτη στη Βουλή

Έκπτωση, υπό προϋποθέσεις, στον φόρο που επιβάλλεται στα κενά και στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, φέρεται να προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική τροπολογία (που θα περιλαμβάνει και τον αριθμό των δόσεων, αλλά και τις διορθώσεις για τους 4.000 οικισμούς) αναμένεται να κατατεθεί την Πέμπτη στη Βουλή.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, θα δίδεται, υπό μια σειρά προϋποθέσεων, έκπτωση για τη συγκεκριμένη κατηγορία κτισμάτων, η οποία αναμένεται να κυμαίνεται στο επίπεδο του 20%.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να εξετάσει εναλλακτικά σενάρια ποσοστιαίων εκπτώσεων ή εισαγωγής παραμέτρων, οι οποίες θα περιορίζουν το συνολικό κόστος από τη μείωση του φόρου σε έως 50 εκατ. ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η μείωση δεν θα πρέπει να ξεπεράσει το 20% για να βγουν τα «κουκιά».

Το κόστος μιας έκπτωσης σε ποσοστό 25%-30%, που ζητούσαν βουλευτές και στελέχη των κομμάτων της κυβέρνησης, θα ήταν άνω των 100 εκατ. ευρώ, ποσό που κρίθηκε ως «απαγορευτικό» για τα δημοσιονομικά δεδομένα.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr