1 Σεπτέμβριος 2014, 16:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Πότε τελικά θα λειτουργήσει το μετρό στη Θεσσαλονίκη

  • Πότε τελικά θα λειτουργήσει το μετρό στη Θεσσαλονίκη

Απαντήσεις για ένα έργο που έμελλε να γίνει «γιοφύρι της Άρτας», δίνει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων.

Μια 4ετία μας χωρίζει από την ολοκλήρωση των έργων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος δεσμευόμενος ότι το μετρό θα παραδοθεί στο κοινό της Θεσσαλονίκης το 2018 χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis, ο Στράτος Σιμόπουλος είπε ότι πρόκειται για ένα έργο που ήταν σταματημένο αλλά τα τελευταία δυο χρόνια έχει ξεκινήσει εκ νέου. 

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των αρχαιολόγων για τα έργα στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι κάνουν τη δουλειά τους αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι είναι ένα έργο, το οποίο χρειάζεται η πόλη και πρέπει να βρεθεί μέση λύση. 

Όσο αφορά στις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα εργοτάξια του μετρό, επανέλαβε ότι «προωθήσαμε και ήδη υπάρχει ένα πρόγραμμα για να επιδοτήσουμε τις εργοδοτικές εισφορές για όποιους έχουν καταστήματα κοντά στο μετρό».

*κεντρική φωτογραφία: Ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» στο Μετρό Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εγνατίας και 3ης Σεπτεμβρίου και άνοιξε για το κοινό στις 29 Αυγούστου 2014.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr