1 Σεπτέμβριος 2014, 12:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

«Ξεκλειδώνουν» οι πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

  • «Ξεκλειδώνουν» οι πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Θα λάβουν διπλή μοριοδότηση όσοι εκπαιδευτικοί υπηρετήσουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Τους πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανοίγει το υπουργείο Παιδείας, έπειτα από τέσσερα χρόνια, προκειμένου να λάβουν διπλή μοριοδότηση όσοι εκπαιδευτικοί υπηρετήσουν σε απομακρυσμένες περιοχές, με υποχρέωση όμως παραμονής τους εκεί για δύο χρόνια.

Η μετάθεση ή απόσπαση των παραπάνω εκπαιδευτικών πριν από την συμπλήρωση διετίας θα απαγορεύεται. Το σχετικά νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας θα κατατεθεί στη Βουλή μεθαύριο Τετάρτη.

Δεν θα έχει αναδρομική ισχύ

Το άνοιγμα των πινάκων πάντως δεν αναμένεται να έχει αναδρομική ισχύ, όπως ζητούσαν οι εκπαιδευτικοί. Αυτό σημαίνει ότι, όσοι εκπαιδευτικοί εργάστηκαν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια δεν θα λάβουν πρόσθετα μόρια. Αν όμως προσληφθούν φέτος τότε η μοριοδότησή τους θα προστεθεί στα μόρια που είχαν όταν «κλείδωσε» ο πίνακας.

«Διαπιστώνω πως όλοι οι φορείς και τα κόμματα που πήραν τον λόγο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής προτείνουν να "ξεκλειδώσουν" οι πίνακες του 2010. Θα το κάνουμε χωρίς αναδρομική ισχύ», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σε ανάρτησή του στο facebook.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr