1 Σεπτέμβριος 2014, 09:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Επιδείνωση του καιρού τη νύχτα στα δυτικά

  • Επιδείνωση του καιρού τη νύχτα στα δυτικά

Τι προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Χαλάει ο καιρός από τη νύχτα στα δυτικά της χώρας, όπου αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι σήμερα γενικά αίθριος, ενώ τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων με την ιδία ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες και πρόσκαιροι όμβροι θα σημειωθούν κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα παραμείνουν στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θράκη γενικά αίθριος ο καιρός.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο. Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές η καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων στο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα δυτικά κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 29 και στην Κρήτη έως 31 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr