31 Αύγουστος 2014, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Βοριαδάκι, λίγες βροχές και καταιγίδες στα ορεινά σήμερα

  • Βοριαδάκι, λίγες βροχές και καταιγίδες στα ορεινά σήμερα

Παροδικές βροχές και καταιγίδες τα απόγευμα σε δυτική ηπειρωτική Ελλάδα και Μακεδονία. Βοριάδες στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με βόρειους ανέμους 4-6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ, που σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς αλλά στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες που μπορεί να οδηγήσουν σε πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 ως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, και στις υπόλοιπες περιοχές με αίθριο καιρό. Δυτικά μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-6 με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία μεταξύ 18-31 βαθμών Κελσίου, αν και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο θα επικρατεί αίθριος καιρός γενικά. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ωστόσο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στις βορειότερες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά, κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 έως 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Χαμηλότερη κατά 3-4 βαθμούς η μέγιστη θα είναι στις βόρειες και ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στη Β. Κρήτη. Άνεμοι βόρειοι 5-6 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες 7 με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με βοριάδες 5-6 και τοπικά 7 με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία από 24 έως 32 βαθμούς.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr (φωτογραφία: Παραλία Ωρωπού / ΑΠΕ-ΜΠΕ)