30 Αύγουστος 2014, 19:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Σε ύφεση η φωτιά στην Κίσσαμο Χανίων

  • Σε ύφεση η φωτιά στην Κίσσαμο Χανίων

Μάχη για να τεθεί υπό έλεγχο καθώς μειώνεται η ένταση των ανέμων. 

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί στο Αμυγδαλοκεφάλι Κισσάμου καίγοντας δασικές, χορτολιβαδικές αλλά και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, κυρίως με ελαιόδεντρα.

Για περισσότερες από δέκα ώρες οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες αντιμέτωποι με τους ισχυρούς ανέμους 8 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή. Με τη μείωση των ανέμων το απόγευμα η κατάσταση βελτιώθηκε και οι πυροσβέστες επιχειρούν να θέσουν πλέον υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά. Το μεγάλο βάρος είχε πέσει από τις 3:00 μμ στο κύριο μέτωπο, στην περιοχή κοντά στο Αμυγδαλοκεφάλι. Οι κάτοικοι του χωριού Λιβάδια έλαβαν αρχικά οδηγία να εκκενώσουν τα σπίτια τους προληπτικά, τελικά όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα Νέα Κρήτη, κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε να γίνει.

Στο σημείο επιχειρούν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και πεζοπόρα τμήματα, 15 οχήματα της Πυροσβεστικής από υπηρεσίες των Χανίων και του Ρεθύμνου, τέσσερα πυροσβεστικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένα όχημα του Ναυστάθμου Κρήτης, 65 πυροσβέστες και εθελοντές. Με την έλευση της νύχτας τα εναέρια μέσα θα πρέπει να πάψουν να επιχειρούν.

Η έκταση που έχει κάψει η φωτιά δεν μπορεί ακόμα να προσδιοριστεί, αλλά έγινε γνωστό ότι καταστράφηκαν δύο παλιές αγροικίες.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Νέα Κρήτη