29 Αύγουστος 2014, 18:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Ένταση και προκλήσεις από χρυσαυγίτες στο Γκάζι στην ορκωμοσία Κασιδιάρη

  • Ένταση και προκλήσεις από χρυσαυγίτες στο Γκάζι στην ορκωμοσία Κασιδιάρη

Οπαδοί της Χρυσής Αυγής δημιούργησαν ένταση ενώ αντιφασίστες σε άλλο σημείο διαδήλωναν.

Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στο χώρο της «Τεχνόπολις», στο Γκάζι ο προφυλακισμένος βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, προκειμένου να ορκιστεί στο νέο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Η ορκωμοσία είχε προγραμματιστεί για τις 5 το απόγευμα, ωστόσο ο βουλευτής προσήλθε μια ώρα νωρίτερα κατόπιν συνεννόησης με τις αρχές. Κατεβαίνοντας από την κλούβα της αστυνομίας  και εν μέσω χειροκροτημάτων, συνθημάτων από χρυσαυγίτες αλλά και τον βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο, είπε «θέλαμε να τους βάλουμε πρώτοι φυλακή αλλά μας πρόλαβαν εκείνοι. Αλλά δεν τρέχει τίποτα, στο τέλος νικάει πάντα η Ελλάδα». Κάποιος παρευρισκόμενος είπε «δεν πειράζει, χούντα είναι θα περάσει». 

Στη συνέχεια οδηγήθηκε σε γραφείο του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού όπου συναντήθηκε με συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα. Εκεί ήταν και η Ουρανία Μιχαλολιάκου, κόρη του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου, η οποία επίσης ορκιζόταν δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων.

Λίγο πριν από την έναρξη της ορκωμοσίας δημιουργήθηκε ένταση έξω από το Γκάζι, όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι χρυσαυγίτες, όταν ο Ηλίας Παναγιώταρος προσπάθησε να εισέλθει στο χώρο, χωρίς να έχει πρόσκληση. Οι άνθρωποι του έσπρωχναν για να του ανοίξουν χώρο. Ωστόσο όταν κατάλαβε πως δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει άρχισε να φωνάζει. Σύμφωνα με το newsit.gr ο Παναγιώταρος είπε: «Όποιος ηλίθιος έδωσε τέτοια εντολή θα πρέπει να ξέρει πως, βάσει του ‘Καλλικράτη’, ένας εκλεγμένος βουλευτής μπορεί να παρακολουθεί χωρίς πρόσκληση τελετές ορκωμοσίας».

Την ίδια στιγμή, προς την Ιερά Οδό ήταν σε εξέλιξη αντιφασιστικό συλλαλητήριο το οποίο είχε διοργανώσει η ΚΕΕΡΦΑ.  

Ο Ηλίας Κασιδιάρης επέστρεψε στις φυλακές του Κορυδαλλού γύρω στις 6 το απόγευμα.

Η ένταση που προκλήθηκε επισκίασε την ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης έδωσε πολιτικό όρκο όπως και επικεφαλής των άλλων συνδυασμών, κκ. Σακελλαρίδης, Σοφιανός και Κωνσταντίνου.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε ότι ο πολιτικός όρκος που έδωσαν περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο που σύναψαν με τους πολίτες της Αθήνας κατά τη προεκλογική περίοδο αλλά και την καθημερινή παρουσία της παράταξης στη ζωή της πόλης τα τελευταία 8 χρόνια.

Τμήματα σύνταξης pontos-news.gr