29 Αύγουστος 2014, 13:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Τι αλλάζει από Δευτέρα στα εισιτήρια των ΜΜΜ

  • Τι αλλάζει από Δευτέρα στα εισιτήρια των ΜΜΜ

Καθιερώνεται ενιαία τιμή εισιτηρίου που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα με 1,20 ευρώ (το μειωμένο 0,60 ευρώ).

Από τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου θα ισχύουν οι νέες μειωμένες τιμές εισιτηρίων για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, με το ενιαίο εισιτήριο να κοστίζει 1,20 ευρώ από 1,40 ευρώ, με παράλληλη όμως μείωση της διάρκειάς του από τα 90 λεπτά που είναι σήμερα, στα 70 λεπτά.
Το νέο ενιαίο εισιτήριο των 1,20 ευρώ θα ισχύει και για το μετρό, αλλά δεν θα ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

Η ανανέωση των μηνιαίων καρτών για το μήνα Σεπτέμβριο θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου.
Τα ενιαία εισιτήρια καθώς και οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα ισχύουν τελικά και στο αστικό τμήμα του Προαστιακού, αφού ο ΟΑΣΑ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμφώνησαν για τη συνέχιση της συνεργασίας τους, τουλάχιστον μέχρι την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Προσοχή στις επικυρώσεις

Με το νέο σύστημα καταργείται η δεύτερη επικύρωση του εισιτηρίου, γεγονός που σημαίνει πως αν ένας επιβάτης μετεπιβιβαστεί σε δεύτερο μέσο μεταφοράς και δεν έχει φτάσει ακόμα στον προορισμό του μέσα στα 70 λεπτά της ώρας, θα πρέπει να ακυρώσει και δεύτερο εισιτήριο.

Η νέα ενιαία κάρτα

Η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριόριστων διαδρομών που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα, από 45 ευρώ (μειωμένη 23 ευρώ) κατεβαίνει στα 30 ευρώ (μειωμένη 15 ευρώ).
Η κάρτα δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.
Η τιμή της ετήσιας κάρτας απεριόριστων διαδρομών που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα, μειώνεται από 450 ευρώ σε 320 ευρώ (160 ευρώ για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων μετακίνησης με μειωμένους τύπους κομίστρου).
Ούτε η νέα ετήσια κάρτα ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

Καταργούνται:

•    Το εισιτήριο μίας διαδρομής με λεωφορείο, τρόλεϊ ή τραμ αξίας 1,20 ευρώ (μειωμένο 0,60 ευρώ).
•    Το εβδομαδιαίο εισιτήριο αξίας 14 ευρώ.
•    Η Μηνιαία Κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ αξίας 20 ευρώ (μειωμένη 10 ευρώ).
•    Η Ετήσια Κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ, και τραμ, αξίας 200 ευρώ.
•    Η δυνατότητα δεύτερης επικύρωσης των ενιαίων εισιτηρίων.

Έως την 31η Μαρτίου 2015 εξακολουθούν να ισχύουν:

•    Το ημερήσιο εισιτήριο αξίας 4 ευρώ, το οποίο ισχύει και για μετακινήσεις με την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.
•    Το εισιτήριο των λεωφορειακών γραμμών express του Αεροδρομίου, αξίας 5 ευρώ (μειωμένο 2,50 ευρώ).
•    Τα εισιτήρια του μετρό προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών 8 ευρώ - μειωμένο 4 ευρώ και δύο και τριών ατόμων 14 ευρώ και 20 ευρώ αντίστοιχα και μετ’ επιστροφής σε διάστημα μίας εβδομάδας αξίας 14 ευρώ.

Τα εισιτήρια αυτά ισχύουν και στα λοιπά μέσα του Ομίλου ΟΑΣΑ για 70 λεπτά, τόσο μετά την πρώτη επικύρωση στην πρώτη διαδρομή, όσο και μετά τη δεύτερη επικύρωση κατά την επιστροφή, όσον αφορά το μετ’ επιστροφής εισιτήριο.

•    Το εισιτήριο του μετρό από τους σταθμούς Παλλήνη- Κάντζα- Κορωπί προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αξίας 6 ευρώ (μειωμένο 3 ευρώ).
•    Το «3ημερο Τουριστικό Εισιτήριο», αξίας 20 ευρώ, το οποίο ισχύει και για μετακινήσεις με την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.
•    Το «7ημερο εισιτήριο Αεροδρομίου» αξίας 50 ευρώ.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr