29 Αύγουστος 2014, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι μετά το ταρακούνημα των 5,7 Ρίχτερ

  • Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι μετά το ταρακούνημα των 5,7 Ρίχτερ

Δεν αναφέρθηκαν ζημιές. - Ιδιαίτερα αισθητή η δόνηση σε Αττική, Πελοπόννησο και Κρήτη.

Σεισμική δόνηση 5,7 Ρίχτερ σημειώθηκε περίπου στις 6.45 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λακωνίας και Μήλου και συγκεκριμένα 58 χλμ. ανατολικά βορειοανατολικά της Νεάπολης Βοιών Λακωνίας και 145 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αττική, την Πελοπόννησο, αλλά και στην Κρήτη, ενώ ακολούθησε τρία λεπτά αργότερα και νέα σεισμική δόνηση από τον ίδιο εστιακό χώρο, μεγέθους 4,7 βαθμών.

Σε δηλώσεις της η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Μαρία Σαχπάζη, ανέφερε πως κατά πάσα πιθανότητα η δόνηση των 5,7 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός, αν και όπως είπε, οι ερευνητές του Ινστιτούτου είναι ακόμη επιφυλακτικοί και παρακολουθούν τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του στον Σκάι σημείωσε ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και μεγάλη ακτίνα αισθητότητας. Δήλωσε ακόμη πως από τα πρώτα στοιχεία δεν φαίνεται να συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, καθώς ο σεισμός ήταν ενδιάμεσου βάθους και η εστία του βρίσκεται σε θαλάσσιο χώρο.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας και ερευνητής του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας δήλωσε ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν παρουσιάζει υψηλή σεισμικότητα, ενώ καθησυχαστικός εμφανίστηκε και ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος προσδιόρισε το εστιακό βάθος του σεισμού στα 80-85 χιλιόμετρα.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr