28 Αύγουστος 2014, 13:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Spiegel: Όλο και περισσότεροι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους

  • Spiegel: Όλο και περισσότεροι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους

Την αντιφατική ελληνική πραγματικότητα σκιαγραφεί στην ηλεκτρονική του έκδοση το γερμανικό περιοδικό.

O δρόμος για τη σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας περνάει μέσα από το δύσβατο μονοπάτι των φορολογικών βαρών στους φορολογούμενους.

Την αντιφατική ελληνική πραγματικότητα σκιαγραφεί το γερμανικό περιοδικό Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Η επιβολή της λιτότητας στην Ελλάδα γίνεται εμφανής: πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν τους φόρους τους και τα χρέη αυξάνονται μαζικά»

Το Spiegel περιγράφει με απτό τρόπο την αδυναμία των Ελλήνων φορολογουμένων να ανταποκριθούν στα οικονομικά βάρη, παραθέτοντας κάποια οικονομικά στοιχεία που δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος.

Ειδικότερα αναφέρει:

«Η οικονομία της Ελλάδας ανακάμπτει σιγά-σιγά αλλά τώρα έρχεται ένα νέο χτύπημα: όλο και περισσότεροι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους. Μόνο τους πρώτους επτά μήνες του χρόνου αυξήθηκαν τα φορολογικά χρέη κατά 7,2% όπως ανέφερε ο ελληνικός τύπος την Τετάρτη επικαλούμενος το υπουργείο Οικονομικών.

Το σύνολο των οφειλόμενων φόρων ανέρχεται στα 67,9 δισ. ευρώ. Σε αυτούς έρχονται να προστεθούν 77 δισ. ληξιπρόθεσμα δάνεια καθώς και 15 δισ. ευρώ οφειλόμενες εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία».

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr