28 Αύγουστος 2014, 11:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

ΕΝΦΙΑ: Στη Βουλή η πρώτη τροπολογία

  • ΕΝΦΙΑ: Στη Βουλή η πρώτη τροπολογία

Δεν προσδιορίζεται ούτε ο αριθμός των δόσεων, ούτε τροποποιείται η διάταξη για τον υπολογισμό του φόρου στα ακίνητα εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών. 

Σε δόσεις θα λυθεί και νομοθετικά το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ. Πριν από λίγο, η κυβέρνηση έστειλε στη Βουλή μια η οποία θα περάσει ως προσθήκη στο σχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Με τη συγκεκριμένη τροπολογία, λύνονται τα εξής ζητήματα:

1.      Οι οφειλές από ΕΝΦΙΑ δεν θα χαρακτηριστούν ληξιπρόθεσμες στις 29 Αυγούστου καθώς όπως αναφέρεται «Οφειλές από πράξεις προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ που έχουν εκδοθεί κατά τη δημοσίευση του παρόντος (σ.σ εννοεί τον νόμο του ΕΝΦΙΑ) δεν καθίστανται ληξιπρόθεσμες πριν από την 30η Σεπτεμβρίου 2014.

2.      Δεν θα λαμβάνεται υπόψη η οφειλή του ΕΝΦΙΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου για την έκδοση φορολογικής ενημερότητας. Ειδικά η δεύτερη ρύθμιση, μπαίνει για να καλυφθεί νομικά η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων η οποία ήδη έχει ανακοινώσει ότι θα χορηγούνται φορολογικές ενημερότητες ακόμη και αν υπάρχουν οι βεβαιωμένες οφειλές λόγω ΕΝΦΙΑ.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία, δεν προσδιορίζεται ούτε ο αριθμός των δόσεων ούτε τροποποιείται η διάταξη για τον υπολογισμό του φόρου στα ακίνητα εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών. Αναμένεται το υπουργείο Οικονομικών να στείλει δεύτερη νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr