28 Αύγουστος 2014, 09:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Επιστρέφει η ζέστη, παραμένουν τα μποφόρ στα πελάγη

  • Επιστρέφει η ζέστη, παραμένουν τα μποφόρ στα πελάγη

Τι προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Μετά το διάλειμμα, επιστροφή στη ζέστη αλλά μόνο για 24 ώρες καθώς αύριο η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση από βορρά προς νότο. Σήμερα ωστόσο ο υδράργυρος θα φτάσει τους 35 με 36 και τοπικά στα ανατολικά τους 37 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα στα πελάγη θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ. Το απόγευμα και στα βόρεια πρόσκαιροι όμβροι.

Αναλυτικά η σημερινή πρόγνωση:

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από το απόγευμα βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ που το μεσημέρι πρόσκαιρα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και ανατολικά της Μακεδονίας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και στα ανατολικά βαθμιαία 5 και το βράδυ 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το απόγευμα.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση το απόγευμα και από τα βόρεια.  

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 με βαθμιαία ενίσχυση από τα βόρεια σε 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr (φωτογραφία: παραλία Μικρή Βίγλα Νάξου / ΑΠΕ-ΜΠΕ)