27 Αύγουστος 2014, 13:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:29

Ορκίζονται οι νέοι Περιφερειάρχες

  • Ορκίζονται οι νέοι Περιφερειάρχες

Την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουν οι νέες δημοτικές και περιφερειακές αρχές.

Απόψε στις 7:00 μμ στο κλειστό Γυμναστήριο Δροσούπολης στα Άνω Λιόσια θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της νέας Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.

«Η ορκωμοσία θα γίνει στα Άνω Λιόσια για λόγους συμβολικούς, για λόγους πολιτικούς, για μια νέα φιλοσοφία διακυβέρνησης» είναι το σχόλιο της Ρένας Δούρου στο twitter.

Η νέα περιφερειάρχης Αττικής θα ορκιστεί με πολιτικό όρκο, παρόντος του μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα.

Εκτός από τη Ρένα Δούρου, πολιτικό όρκο θα δώσουν όλοι οι αντιπεριφερειάρχες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής της, οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη, αλλά και οι Θανάσης Τζήμερος και Κωστής Ψαραδέλης (Δημιουργία Ξανά), καθώς και η Δέσποινα Κουτσούμπα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Απόστολος Τζιτζικώστας - Γιώργος Παυλίδης

Στις 7:00 μμ θα πραγματοποιηθεί και η τελετή ορκωμοσίας του νέου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, των νέων αντιπεριφερειαρχών και των νέων περιφερειακών συμβούλων Κεντρικής Μακεδονίας, στον εμπρόσθιο προαύλιο χώρο στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου.

Αύριο Πέμπτη 28 Αυγούστου και ώρα 12:00 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, στον 1ο όροφο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (πρώην Νομαρχία Ροδόπης, Λεωφόρος Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή) θα τελεστεί η ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γιώργου Παυλίδη, των αντιπεριφερειαρχών και των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας.

Η ορκωμοσία του Θεόδωρου Καρυπίδη

«Σήμερα ορκίζονται όλοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί μας σύμβουλοι, ορκίζονται μαζί με εμάς και οι 65 που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιό μας. Δεν ορκίζονται μόνο αυτοί που εκλέχθηκαν. Και στους 65 υποψηφίους μας, συνεργάτες μου, απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Δεν ξεχωρίζω κανέναν…»

Αυτά τόνισε το απόγευμα της Κυριακής μετά το τέλος της ορκωμοσίας της νέας περιφερειακής αρχής της Δυτικής Μακεδονίας ο νέος περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης. Η τελετή της ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του κτιρίου της Περιφέρειας, στη ΖΕΠ Κοζάνης, εν μέσω πολυπληθούς παρουσίας εκπροσώπων φορέων και κοινού.

Ο νέος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης

Την Κυριακή 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Πειραιά στη 1:00 μμ, στο Δημοτικό Θέατρο. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο νέος δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και ο απερχόμενος δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr