26 Αύγουστος 2014, 17:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

79η ΔΕΘ: «Όλα παίζουν» στη μεγάλη γιορτή της Θεσσαλονίκης

  • 79η ΔΕΘ: «Όλα παίζουν» στη μεγάλη γιορτή της Θεσσαλονίκης

Το στίγμα της ΔΕΘ και πρωτότυπες πρωτοβουλίες ανακοίνωσαν ο διευθύνων σύμβουλός της Kυριάκος Ποζρικίδης και ο πρόεδρός της Τάσος Τζήκας.

«Το σύνθημα μας είναι «όλα παίζουν» γιατί πραγματικά παίζουν. Παίζει το εμπόριο, ο τουρισμός, οι επιστήμες, η ψυχαγωγία, η μουσική, το θέατρο, τα πάντα. Η ΔΕΘ είναι ένας μεγάλος θεσμός από το 1926 για τη χώρα και όχι μόνο για την πόλη. Μπορεί να έχει συνδεθεί με τις οικονομικές εξαγγελίες, αλλά αυτός ο θεσμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού ισχύει από το 1928 όταν ήρθε για πρώτη φορά ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Για την πόλη, η ΔΕΘ είναι μια γιορτή. Είναι μια γιορτή εμπορική, μια γιορτή ψυχαγωγίας, είναι μια ευκαιρία να έρθει κόσμος στην πόλη, να δει νέα προϊόντα, νέες υπηρεσίες, νέες τεχνολογίες και παράλληλα να διασκεδάσει. Αυτό είναι το μίγμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης» τονίζει σήμερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Κυριάκος Ποζρικίδης.

Τρέξε χωρίς τερματισμό

Παράλληλα, μία πρωτοβουλία χωρίς προηγούμενο σε πανελλαδικό επίπεδο, που «παντρεύει» την αγάπη για τον αθλητισμό με την κοινωνική ευθύνη, διοργανώνουν η ΔΕΘ-HELEXPO και ο αθλητικός σύλλογος «ΕΡΜΗΣ 1877» από την 1η έως τις 3 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για έναν διαφορετικό αγώνα δρόμου, στον οποίο νικητής είναι μόνο η αγάπη για το συνάνθρωπο, με τον τίτλο «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό», μία πρόδρομη εκδήλωση της 79ης ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί εντός των εγκαταστάσεων του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου. Το ενδιαφέρον είναι ήδη πολύ μεγάλο, με τις προεγγραφές να έχουν υπερβεί τις 800 σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας.

Τα χρήματα σε κοινωφελή ιδρύματα

Κάθε χιλιόμετρο του κάθε δρομέα ξεχωριστά μετατρέπεται σε χρήματα, τα οποία θα προσφερθούν στα φιλανθρωπικά και κοινωφελή ιδρύματα, Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα, Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη.

«Θέλαμε να επιστρέψουμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης αυτό που έχει πάρει η έκθεση όλα τα προηγούμενα χρόνια, να δείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο. Καλούμε την πόλη να τρέξει ή να περπατήσει σ’ αυτή την πρωτότυπη εκδήλωση, όπου κάθε χιλιόμετρο μετουσιώνεται σε χρήματα με σκοπό την κοινωνική αλληλεγγύη», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσος Τζήκας, σε σημερινή συνέντευξη τύπου για το «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό».

Ο γενικός διευθυντής του αθλητικού σωματείου «ΕΡΜΗΣ 1877» Λευτέρης Πλακίδας υπογράμμισε πως κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα, και τόνισε πως κοινός στόχος με τους ανθρώπους της ΔΕΘ-HELEXPO είναι να φανεί πως μέσω των συνεργασιών όλα μπορούν να βελτιωθούν.

Πώς θα συμμετάσχετε

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να τρέχουν ή και να περπατούν διανύοντας όποια απόσταση και σε όσο χρόνο θέλουν, χωρίς τερματισμό, σε χώρο της ΔΕΘ ειδικά διαμορφωμένο για τη διοργάνωση. Σε κάθε δρομέα, αφού πραγματοποιήσει την εγγραφή του, θα παρέχεται ένα φορητό chip, για ηλεκτρονική χρονομέτρηση, το οποίο θα καταγράφει και την διανυθείσα απόσταση.

Οι συμμετέχοντες μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να διακόψουν την προσπάθειά τους και αν και όποτε το θελήσουν, να συνεχίσουν εντός των 48 ωρών, που διαρκεί ο αγώνας, ενώ στο τέλος θα ανακοινωθούν τα ονόματα όλων των δρομέων αλφαβητικά και αντίστοιχα ο αριθμός των χιλιομέτρων, που κάθε ένας διήνυσε στο www.ermis1877.gr.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr