26 Αύγουστος 2014, 10:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Εφαρμογή νόμων: Δάσκαλε που δίδασκες…

  • Εφαρμογή νόμων: Δάσκαλε που δίδασκες…

Για παρεμβάσεις της πολιτικής τάξης στους κανόνες που η ίδια θέσπισε κάνει λόγο ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Λέανδρος Ρακιντζής αναφέρθηκε στην περίπτωση επτά εμπορικών καταστημάτων στον Σχοινιά που έχουν χτιστεί παράνομα στον αιγιαλό και πρέπει να κατεδαφιστούν. Ωστόσο, η Βουλή πέρασε τροπολογία, με την οποία παρατείνεται κατά αρκετούς μήνες η κατεδάφισή τους.

Τεχνάσματα και εκ μέρους πολιτών

Αναφερόμενος στην αποστολή αναπληρωτών καθηγητών σε σχολεία της επαρχίας, ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης τόνισε πως ορισμένοι διευθυντές σχολικών μονάδων φτιάχνουν εσκεμμένα μικρά τμήματα, κάτω από τον κανόνα των 25 μαθητών, με αποτέλεσμα να απαιτούνται περισσότεροι εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των διδακτικών ωρών.

«Έτσι καταπολεμούμε την ανεργία, αλλά αυξάνεται το κόστος και εξαντλούνται τα κονδύλια», σημείωσε, προσθέτοντας πως πρόκειται για τυπικό παράδειγμα κακής διαχείρισης πόρων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη. Πρόσθεσε μάλιστα πως ενώ σε ορισμένα σχολεία δεν υπάρχουν αρκετοί καθηγητές, σε άλλες μονάδες ο αριθμός των εκπαιδευτικών υπερβαίνει τον αριθμό των μαθητών.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr