26 Αύγουστος 2014, 10:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Τι αλλάζει στις τιμές των εισιτηρίων των μέσων μεταφοράς από 1ης Σεπτεμβρίου

  • Τι αλλάζει στις τιμές των εισιτηρίων των μέσων μεταφοράς από 1ης Σεπτεμβρίου

Μειωμένες τιμές αλλά και χρόνος ισχύος των εισιτηρίων για τα μέσα μεταφοράς. Αλλαγές σε δρομολόγια αστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ. 

Με στόχο την προσέλκυση περισσότερων χρηστών στα δημόσια μέσα μεταφοράς, ΟΑΣΑ και υπουργείο Μεταφορών προωθούν αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική των ΜΜΜ στην Αθήνα από την 1η Σεπτεμβρίου.

Αλλαγές θα δουν οι χρήστες όχι μόνο στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών για κάποια ή για όλα τα μέσα μεταφορών, αλλά και στα εισιτήρια, που ωστόσο θα διαρκούν για διαφορετικά διαστήματα από ό,τι σήμερα. Συγκεκριμένα θα κυκλοφορήσουν:

- Ενιαία μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα μεταφοράς, αξίας 30 ευρώ, δηλαδή 15 ευρώ λιγότερα από τη σημερινή της τιμή. Η κάρτα αντικαθιστά τις προηγούμενες, δηλαδή των 20 ευρώ που ίσχυε για μετακινήσεις μόνο με λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ, και των 45 ευρώ που ίσχυε για όλα τα μέσα.

- Ενιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών, τρίμηνης ισχύος και αξίας 88 ευρώ (μειωμένη: 44 ευρώ), εξάμηνης ισχύος αξίας 170 ευρώ (μειωμένη: 85 ευρώ) και ετήσιας ισχύος αξίας 320 ευρώ (μειωμένη: 160 ευρώ).

- Ενιαίο εισιτήριο αξίας 1,20 ευρώ (μειωμένο: 0,60 ευρώ), χρονικής ισχύος 70 λεπτών από την επικύρωσή του. Το εισιτήριο αντικαθιστά τα ισχύοντα μέχρι την 31η Αυγούστου εισιτήρια, αξίας 1,20 και 1,40 ευρώ.

- Ενιαίο εισιτήριο χρονικής ισχύος 5 ημερών, αξίας 10 ευρώ για όλα τα μέσα μεταφοράς. Αντικαθιστά το προηγούμενο εισιτήριο αξίας 14 ευρώ και διάρκειας 7 ημερών.

Τα νέα εισιτήρια και κάρτες θα ισχύουν και στο δίκτυο του προαστιακού που χαρακτηρίζεται αστικό. 

Από την 1η Σεπτεμβρίου θα γίνουν τροποποιήσεις σε πολλές γραμμές αστικών λεωφορείων και τρόλεϊ. Αναμένεται να αυξηθούν τα δρομολόγια για να τροφοδοτούνται οι γραμμές μετρό, ηλεκτρικού και τραμ. Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Νομού Αττικής, που εξυπηρετούν προάστια της Αθήνας, σταδιακά θα σταματήσουν να μπαίνουν στο κέντρο και το τέρμα τους θα είναι οι σταθμοί του μετρό.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr