26 Αύγουστος 2014, 10:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Εμμανουήλ Κριαρά

  • Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Εμμανουήλ Κριαρά

Στο ναό της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σε λίγη ώρα για προσκύνημα η σορός του καθηγητή Εμμανουήλ Κριαρά, που πέθανε το βράδυ της Παρασκευής σε ηλικία 108 ετών. Στις 12 θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία.

Σύμφωνα με επιθυμία που είχε εκφράσει ο ίδιος, η σορός του αύριο θα μεταφερθεί και θα ενταφιαστεί στα Χανιά, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια.

Συλληπητήρια της Αντιδημάρχου Πολιτισμού

Με αφορμή την απώλεια του ακαδημαϊκού και πανεπιστημιακού δασκάλου η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου, εξέφρασε τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια τονίζοντας: «”Τη γλώσσα την διαμορφώνουν οι ομιλητές της και όχι οι κανόνες και οι γραμματικές”. Aυτήν την παρακαταθήκη αφήνει ο μεγάλος φιλόλογος και καθηγητής Εμμανουήλ Κριαράς, σε μια στιγμή που η γλώσσα μας καταταλαιπωρείται από άγνοια και αμετροέπεια. Η επιστήμη που φύλαξε και φυλάει τη γλώσσα μας ακέραιη και αλώβητη είναι φτωχότερη πια. Θα της λείπει ο επιστημονικός λόγος του Κριαρά. Η δημοκρατία ακόμη φτωχότερη γιατί θα της λείπει ένας ενεργός πολίτης, και η πόλη μας νιώθει ήδη φτωχή γιατί έφυγε ένας ακόμη άνθρωπος που την λάμπρυνε με την παρουσία και το έργο του».

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr