26 Αύγουστος 2014, 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Σε ύφεση η φωτιά στη Μεσσηνία

  • Σε ύφεση η φωτιά στη Μεσσηνία

Από το πρωί τους πυροσβέστες ενισχύουν τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Επί ποδός παρέμεναν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Μεσσηνία, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, καταστρέφοντας αγροτοδασική έκταση και ελαιώνες. 

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν αυτή την ώρα 90 πυροσβέστες με 40 οχήματα και 84 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιστράτευσε 3 ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Όπως δήλωσε στον Σκάι ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Γιόβας, είναι σε εξέλιξη διάφορες διάσπαρτες εστίες, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν σπίτια ή οικισμοί.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι δεν είναι ακόμη γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς, από την οποία όπως είπε, προκλήθηκε «μεγάλη ζημιά», τονίζοντας πάντως ότι η ανταπόκριση των αρμόδιων υπηρεσιών ήταν άμεση.

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Καλαμπάκα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε προχθές σε δύσβατη περιοχή στον ορεινό όγκο επάνω από το χωριό Καλοχώρι στην Καλαμπάκα. Λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους επιχειρεί μόνο πεζοπόρο τμήμα 40 ανδρών. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στην Αρχαία Μεσσήνη: Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr