26 Αύγουστος 2014, 09:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Μποφόρ στο Αιγαίο, μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά

  • Μποφόρ στο Αιγαίο, μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά

Τι προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Γενικά αίθριο καιρό με βορείους ανέμους στο Αιγαίο που θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενίσουν προβλέπει η ΕΜΥ. Η θερμοκρασία θα πέσει και άλλο κυρίως στα ανατολικά. Για αύριο αναμένεται επίσης αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν στα δυτικά στα 3 με 4 και στα ανατολικά στα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Αναλυτικά η σημερινή πρόγνωση:

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι και τις απογευματινές ώρες. Οι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Οι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5  μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση. Η θερμοκρασία από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά.  Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα στις βορειότερες περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση. Η θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr (φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, λιμάνι Καλύμνου)