25 Αύγουστος 2014, 14:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Με ποντιακούς χορούς γιόρτασαν δικαστική απόφαση στην Αρχάβι (βίντεο)

  • Με ποντιακούς χορούς γιόρτασαν δικαστική απόφαση στην Αρχάβι (βίντεο)

Ξεκίνησαν με πορεία και κατέληξαν να χορεύουν μέχρι τελικής πτώσεως.

Ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την οικολογική καταστροφή της περιοχής τους, αλλά τελικά βρέθηκαν να γιορτάζουν χορεύοντας ποντιακούς χορούς! 

Ο λόγος για τους κατοίκους της κωμόπολης Αρχάβι, του νομού Αρτβίν, οι οποίοι κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κατασκευή υδροηλεκτρικού έργου, την ώρα που συζητούνταν η προσφυγή της δημοτικής αντιπολίτευσης στο δικαστήριο προκειμένου να «παγώσει» η κατασκευή. 

 

Όση ώρα διαρκούσε η εκδίκαση της υπόθεσης, οι κάτοικοι-στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι Λαζοί- έκαναν πορεία κρατώντας ένα τεράστιο πανό που έγραφε «ΟΧΙ ΣΤΟ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ». Μόλις όμως έμαθαν ότι τελικά η κατασκευή του έργου «πάγωσε» με δικαστική απόφαση άρχισαν τους ποντιακούς χορούς, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα.

Το υδροηλεκτρικό έργο, που έχει πάρει όλες τις απαραίτητες άδειες από το υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, κι από το Δήμο ο οποίος ελέγχεται από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), προβλέπει την κατασκευή τούνελ και αγωγών μεταφοράς νερού μήκους πέντε χιλιομέτρων στην περιοχή Καβάκ, που είναι περιοχή Natura.

Δείτε το βίντεο:

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr