25 Αύγουστος 2014, 13:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Οργάνωση στην Κύπρο απειλεί να δολοφονήσει βουλευτές αν ψηφίσουν για κατασχέσεις κατοικιών

  • Οργάνωση στην Κύπρο απειλεί να δολοφονήσει βουλευτές αν ψηφίσουν για κατασχέσεις κατοικιών

Τουλάχιστον δυο μέλη της κυπριακής Βουλής έλαβαν απειλητικές επιστολές με τίτλο «Τελευταία προειδοποίηση». Έρευνα από το αρχηγείο της αστυνομίας στη Λευκωσία.

Ονομάζεται «Ένοπλη Ομάδα Απόδοσης της Δικαιοσύνης», είναι πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση και απειλεί βουλευτές και κόμματα στην Κύπρο ότι θα αναπτύξει ακόμα και δολοφονική δράση σε περίπτωση που υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις ως έχει.

Με μια επιστολή γραμμένη με κεφαλαία που φέρει τον τίτλο «Τελευταία προειδοποίηση» η οργάνωση καλεί τους βουλευτές να παραιτηθούν εάν δε μπορούν να αντιπροσωπεύουν επάξια τον κυπριακό λαό κατοχυρώνοντας τις περιουσίες του.

Η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας Νικολέττα Τυρίμου επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον δυο βουλευτές κατήγγειλαν ότι πήραν την εν λόγω επιστολή. «Ως Αστυνομία ερευνούμε με κάθε σοβαρότητα το θέμα», δήλωσε υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να γνωρίζουν τους αποστολείς.

«Εμείς δεν είμαστε τρομοκράτες και δολοφόνοι αλλά…»

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που τροποποιεί τη διαδικασία των εκποιήσεων από τις τράπεζες ενυπόθηκων ακινήτων είναι ήτημα των ημερών στην Κύπρο. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη θεωρεί ότι πρόκειται για ένα από τα πιο καθοριστικά σημεία στην πορεία αναδιάρθρωσης της οικονομίας. Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης κάλεσε τα κόμματα να δώσουν τη θετική τους ψήφο υποδεικνύοντας ότι η επιλογή είναι μεταξύ συνέχισης της πορείας ανάκαμψης της οικονομίας και της δημιουργίας κρίσης με τη τρόικα.

Η –άγνωστη ως τώρα- «Ένοπλη Ομάδα» προειδοποιεί ότι στο στόχαστρο βρίσκονται και όσοι επιλέξουν τη μέση λύση της αποχής. «Αποχή σημαίνει ανοχή», αναφέρεται χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «για εμάς το σπίτι που κτίσαμε με τόσους κόπους είναι ιερό και απαραβίαστο. Ποτέ δεν θα πληρώσουμε εμείς για τα δικά σας λάθη και το φαγοπότι των τραπεζιτών. Εμείς δεν είμαστε τρομοκράτες και δολοφόνοι αλλά, αν χρειαστεί, θα γίνουμε για να υπερασπιστούμε τις περιουσίες μας και το μέλλον των παιδιών μας μέχρις εσχάτων».

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από Σημερινή, Φιλελεύθερο, ΑΠΕ-ΜΠΕ