24 Αύγουστος 2014, 12:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Δίστομο – ληστεία: Το DNA δείχνει την ομάδα Μαζιώτη

  • Συνελήφθη ο καταζητούμενος Γιώργος Πετρακάκος, δεξί χέρι του Μαζιώτη
    Φωτογραφία του Γιώργου Πετρακάκου που είχε δώσει στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ

Επιβεβαιώνονται οι αρχικές υποψίες της ΕΛ.ΑΣ. ότι η κινηματογραφική ληστεία είχε «άρωμα» τρομοκρατίας. Ποιος είναι ο υπαρχηγός που καταζητείται. 

Γενετικό υλικό, αποτυπώματα αλλά και αυτόπτες μάρτυρες «κλειδώνουν» τις αρχικές υποψίες της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της Αντιτρομοκρατικής ότι η  ληστεία της Εθνικής στο Δίστομο σχετίζεται με την ομάδα του προφυλακισμένου Μαζιώτη. 

Οι έρευνες στο φουσκωτό με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, και το οποίο τελικά δεν κατάφεραν να κάψουν, «δένουν» με την υπόθεση τον στενό συνεργάτη του Μαζιώτη Γιώργο Πετρακάκο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μάρτυρες αναγνώρισαν και έναν 44χρονο που στην Αστυνομία είναι γνωστός ως συνεργάτης του Πετρακάκου σε παλαιότερη ληστεία. 

Ποιος είναι το Νο2 του Νίκου Μαζιώτη

Ο 35χρονος Γιώργος Πετρακάκος καταζητείται με ένταλμα σύλληψης από τον 27ο Τακτικό Ανακριτή Αθηνών. Στις 20 Ιουλίου η Αστυνομία μαζί με τις φωτογραφίες του Νίκου Μαζιώτη είχε δώσει και εννέα φωτογραφίες του Πετρακάκου από τις ληστείες σε Ακράτα και Μέθανα καθώς και τη φωτογραφία της ταυτότητας του που είχε εκδοθεί το 2007.

Με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Αντιτρομοκρατική δεν ανήκει στον πυρήνα των τρομοκρατών αλλά θεωρείται ο σύνδεσμος του Μαζιώτη με τους ποινικούς. Σύμφωνα με Το Βήμα ήταν και συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Η πρώτη (γνωστή) σύνδεσή του με τον ένοπλο αγώνα είναι ότι στις 31 Αυγούστου 2007 κλέβει ένα αυτοκίνητο από σπίτι επιχειρηματία στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης. Το αυτοκίνητο αυτό θα βρεθεί το 2010 στην κατοχή μελών του Επαναστατικού Αγώνα. Από τον ίδιο επιχειρηματία θα κλέψει και ένα τζιπ το οποίο έξι μήνες μετά θα χρησιμοποιηθεί από την ομάδα Παλαιοκώστα στη ληστεία της  χρηματαποστολής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Επανομή. 

Το «διαζύγιο» Πετρακάκου – Παλαιοκώστα θα έρθει το καλοκαίρι του 2008 μετά την έφοδο της Αστυνομίας στο κρησφύγετο της Χαλκιδικής και τη σύλληψη για την απαγωγή του επιχειρηματία Μυλωνά. 

Όπως αναφέρεται στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης, ο Παλαιοκώστας τότε θεωρούσε ότι ο νυν συνεργάτης του ΜΑζιώτη τραβά εύκολα όπλο, είναι «αφερέγγυος» στην ένοπλη δράση του και «στις ληστείες που έκανε επιχειρεί να μιμηθεί τον Παλαιοκώστα και έτσι τον ενοχοποιούσε χωρίς λόγο».

*Κεντρική φωτογραφία: ο Γιώργος Πετρακάκος σε φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. από το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας που ληστεύτηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2012 στην Ακράτα. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα, Έθνος, Το Βήμα 

Διαβάστε ακόμα:

Το ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ για τους ληστές στο Δίστομο