24 Αύγουστος 2014, 10:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Ο Γιουσέιν Μπόλτ σπάει και πάλι τα χρονόμετρα (βίντεο)

  • Ο Γιουσέιν Μπόλτ σπάει και πάλι τα χρονόμετρα (βίντεο)

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ για τον Τζαμαϊκανό σπίντερ που μπήκε στο γήπεδο της Βαρσοβίας με στρατιωτικό τζιπ! 

Ο καλύτερος δρομέας όλων των εποχών έκανε ξανά το… θαύμα του. Ο Γιουσέιν Μπολτ σε μια ακόμα απίστευτη κούρσα έσπασε το φράγμα των 10 δευτερολέπτων σε γήπεδο με οροφή.  

Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν πήρε μέρος στο 5ο διεθνές μίτινγκ στη μνήμη της Καμίλα Σκολιμόφσκα που έγινε στο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας. Αν και πρόκειται για ποδοσφαιρικό γήπεδο για τις ανάγκες της διοργάνωσης έκλεισε την οροφή του και στρώθηκε με ταρτάν προκειμένου να δημιουργηθεί «στίβος» για τα 100 μέτρα. 

Σε αυτό το «πρόχειρο» γήπεδο ο Μπολτ νίκησε τους αντιπάλους του με χρόνο 9.98 που αποτελεί την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του αγωνίσματος σε γήπεδο με κλειστή οροφή. Ο αμέσως προηγούμενος καλύτερος χρόνος ήταν τα 10.05 δευτερόλεπτα από τον Φρέντερικς το 1996.  

Πάντως ο τριπλός ολυμπιονίκης του 2012 απέδειξε ότι μετά την εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη πριν από μερικούς μήνες βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. 

Δείτε την εντυπωσιακή είσοδό του Μπολτ, με στρατιωτικό τζιπ, στο γήπεδο

Το μόνο που μένει να διευκρινιστεί είναι το αν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) θα αναγνωρίσει την επίδοση του Μπολτ ως παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς το αγώνισμα των 100 μέτρων σε κλειστό στίβο δεν διεξάγεται σε μεγάλες διοργανώσεις. 

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr