23 Αύγουστος 2014, 14:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Το ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ για τους ληστές στο Δίστομο

  • Το ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ για τους ληστές στο Δίστομο

Εμπλοκή της ομάδας Μαζιώτη εξετάζει η Αντιτρομοκρατική.

Σπιθαμή προς σπιθαμή χτενίζουν κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ τη νότια Ελλάδα για τον εντοπισμό των ληστών που εισέβαλλαν χθες σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο, άρπαξαν 300.000 ευρώ και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι ληστές, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, διέφυγαν με 10μετρο φουσκωτό σκάφος από την παραλία του Διστόμου. Το σκάφος είχε κλαπεί πριν από δυο χρόνια από την περιοχή της Καλαμάτας. Κλεμμένο ήταν και το ασημί τζιπ Toyota RAV4 με το οποίο έφυγαν από την τράπεζα έχοντας μαζί τους εκτός από τη λεία τους και όμηρο τον ταμία της τράπεζας. Τόσο το φουσκωτό όσο και το τζιπ ανήκουν σε κατοίκους του νομού Αττικής.

Η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους κυρίως στους νομούς Κορινθίας και Αργολίδας, με τον πρώτο να θεωρείται ο πιθανός τόπος όπου οι ληστές βρήκαν καταφύγιο.

Πηγές της αντιτρομοκρατικής αναφέρουν ότι οι ληστές αφού πέταξαν τον ταμία στη θάλασσα, έβγαλαν το φουσκωτό στην παραλία Λουτρό του Ξυλόκαστρου και προσπάθησαν να το κάψουν, προκειμένου να μην είναι δυνατός ο εντοπισμός δακτυλικών αποτυπωμάτων ή του DNA τους. Προηγουμένως είχαν πετάξει τον ταμία της ΕΤ στη θάλασσα. Στη συνέχεια διέφυγαν με δυο τζιπ προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Κάτοικοι των Αντίκυρων είπαν πως το φουσκωτό ήταν στην παραλία από την Πέμπτη το βράδυ.

Ο ταμίας

Πρόκειται για 35χρονο άνδρα, τον οποίο οι ληστές ρωτούσαν επίμονα εάν είναι αστυνομικός. Τον πήραν μαζί τους γιατί πίστευαν ότι πρόλαβε να πατήσει του κουμπί του συναγερμού. Μέσα στο ασημί τζιπ τον έψαξαν να δουν εάν έχει όπλο και όταν επρόκειτο να τον ρίξουν στην θάλασσα, τον ρώτησαν πρώτα εάν γνωρίζει κολύμπι και όταν τους είπε «ναι» του έβγαλαν τα ρούχα και τον έριξαν στο νερό, σε απόσταση δύο μιλίων από την ακτή. 

Στο διάστημα που έμεινε με τους τρεις ληστές, ο ταμίας δεν κατάφερε να ακούσει πολλά που να σχετίζονταν με το σχέδιο διαφυγής τους. Ήταν λιγομίλητοι και τα όσα έλεγαν, δεν θα μπορούσαν να είναι κατανοητά από κάποιον που δεν γνώριζε λεπτομέρειες του σχεδίου.

Πάντως από ότι φαίνεται, οι ληστές δεν ήθελαν να χυθεί αίμα. Ακόμα κι όταν ήταν στην τράπεζα, όπου έμειναν περίπου 25 λεπτά, προσπαθούσαν να καθησυχάσουν τους πελάτες ότι δεν θα τους πειράξουν καθώς ήθελαν μόνο τα χρήματα. Ένας από αυτούς είπε μάλιστα ότι τα μισά λεφτά θα πάνε στους φτωχούς.

Στην ομάδα Μαζιώτη «παραπέμπει» η ληστεία

Τουλάχιστον προς αυτή την κατεύθυνση διαρρέει ότι προσανατολίζεται η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Πηγές της λένε, πως η ληστεία στο Δίστομο θυμίζει ληστεία που έκανε η ομάδα Μαζιώτη στις Σπέτσες το 2012. Μάλιστα εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να προκύψει εμπλοκή του καταζητούμενου συνεργού του Νίκου Μαζιώτη, του Γιώργου Πετρακάκου.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr  με πληροφορίες από ΕΘΝΟΣ- Πρώτο Θέμα