23 Αύγουστος 2014, 13:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Προπαγάνδα στην Κίνα με τον θάνατο του Τζέιμς Φόλεϊ;

  • Προπαγάνδα στην Κίνα με τον θάνατο του Τζέιμς Φόλεϊ;

Σε γιγαντοοθόνη προβάλλουν τον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου και των ταραχών στο Φέργκιουσον.

Πριν καλά-καλά η διεθνής κοινότητα καταφέρει να συνέλθει από την εικόνα του αποκεφαλισμού του Αμερικανού πολεμικού ανταποκριτή, Τζέιμς Φόλεϊ και ενώ το Μιζούρι στις ΗΠΑ μοιάζει με καζάνι που βράζει λόγω του φόνου 18χρονου Αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό, η Κίνα βρίσκει την ευκαιρία να κάνει άθλια προπαγάνδα χρησιμοποιώντας αυτά τα δυο γεγονότα!

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο Στηβ Τζορτζ, αρχισυντάκτης του περιοδικού That’s Beijing Magazine, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι η εκτέλεση του 40χρονου δημοσιογράφου από τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία προβάλλεται σε γιγαντοοθόνη που βρίσκεται σε επιβλητικό κτίριο, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Ντονγκζιμέν. 

Τα πλάνα του αποκεφαλισμού εναλλάσσονται με εκείνα των ταραχών στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, ενώ ανάμεσα τους προβάλλονται εικόνες από χαμογελαστά παιδάκια που πάνε σχολείο και χαρούμενες οικογένειες Κινέζων σε διακοπές. 

Αυτού του τύπου η προπαγάνδα, σύμφωνα με τον Στηβ Τζορτζ, είναι συνηθισμένη στην Κίνα. Πολύ συχνά σε γιγαντοοθόνες ή την τηλεόραση προβάλλονται εικόνες ηρεμίας από την κινεζική επικράτεια σε αντιπαραβολή με εικόνες δυστυχίας και βίας από τον υπόλοιπο πλανήτη, προκειμένου να πειστούν οι Κινέζοι για το ποσό τυχεροί είναι που ζουν σε μια χώρα προοδευτική και ασφαλή.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr με πληροφορίες CNN, BBC