23 Αύγουστος 2014, 10:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 16:28

Με γεύσεις από Ελλάδα πλημμυρίζει η Μελβούρνη

  • Με γεύσεις από Ελλάδα πλημμυρίζει η Μελβούρνη

Oι ομογενείς αποχαιρετούν τον αυστραλιανό χειμώνα με ελληνικό φαγητό και ποτό. 

Πιστοί εδώ και τρία χρόνια στο ραντεβού τους με την ελληνική κουζίνα, οι ομογενείς από την Αυστραλία διοργανώνουν και φέτος το ετήσιο φεστιβάλ «Γεύσεις από Ελλάδα» που θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες.

Στη διάρκεια αυτού του μήνα γεύσεων, που άρχισε στις 19 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου, ορισμένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια της Μελβούρνης θα μοιραστούν τα πιο δημοφιλή πιάτα τους και κάποια από τα μυστικά τους με όλους όσοι επιλέξουν να πάρουν μέρος στο ελληνικό γλέντι διαρκείας.  


Η αφίσα της εκδήλωσης

Το φεστιβάλ επιχειρεί να «συλλάβει» το πνεύμα του συνεχώς εξελισσόμενου φαινόμενου που λέγεται ελληνική διατροφή παρουσιάζοντας ένα μείγμα από επαρχιακή κουζίνα, κλασσικά πιάτα και σύγχρονη μαγειρική έκφραση.

Το φετινό πρόγραμμα του «Γεύσεις από Ελλάδα» άνοιξε η Μαΐβ Ο’Μέρα από την τηλεοπτική εκπομπή Food Safari και η συγγραφέας Βικτώρια Κυριακοπούλου, που ξενάγησαν τους ενδιαφερόμενους στο γεμάτο ελληνικό άρωμα προάστιο του Όκλι. 

Όσο για εκείνους που δεν θέλουν να γευτούν μόνο μία φορά αλλά θέλουν να μάθουν να μαγειρεύουν ελληνικά, στο πλαίσιο του φεστιβάλ μπορούν να παρακολουθήσουν και μαθήματα μαγειρικής από τη γνωστή ομογενή σεφ Νίκη Λουκά.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr